Ar Suomija Prezidentu išrinks homoseksualų didžėjų?

Egzistuoja didelė tikimybė, kad buvęs Suomijos užsienio reikalų ministras, o taip pat laisvalaikiu didžėjavimu užsiimantis Pekka Haavisto (65 m.) kitą mėnesį bus išrinktas šalies Prezidentu, skelbia portalas lgbtqnation.com.

Pekka Haavisto | Instagram.com/pekka.haavisto/


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Anksčiau ministro pirmininko pareigas ėjęs Aleksandras Stubbas (55 m.)  laimėjo pirmąjį prezidento rinkimų turą ir kartu su P. Haavisto pateko į antrąjį rinkimų turą.

„Galėjote matyti, kad žmonės niekada neįsivaizdavo, kad homoseksualūs asmenys gali būti išrinkti. Bet tai pasikeitė“, – kalbėjo P. Haavisto per vieną iš rinkiminės kampanijos renginių.

Šio politiko susibūrimuose dalyvauja populiarūs muzikantai, juose taip pat skamba P. Haavisto mėgstamiausios 60-ųjų ir 70-ųjų dainos. Kandidatas į Prezidentus ir pats yra meniškos sielos – didžėjauja pasivadinęs „DJ Pexi“.

Politikas laiko mikrofoną ir tarp dainų kalba savo jauniesiems rėmėjams, kodėl jam tokia svarbi muzika.

Vyras sako, kad šie renginiai sėkmingi, vis tik, jis pripažįsta, kad jį glumina, kaip studentai moka šokti pagal jo DJ dainų rinkinius, sukurtus prieš dešimtmečius, kai jie dar nebuvo gimę.

Nors buvęs JT diplomatas P. Haavisto yra Žaliųjų lygos partijos narys, jis kandidatuoja kaip nepriklausomas kandidatas. Tuo metu jo varžovas A. Stubbas yra dešiniosios Nacionalinės koalicijos partijos atstovas.

„Galbūt atrodome kaip vyrai iš tos pačios amžiaus kategorijos, bet turime labai skirtingą patirtį, labai skirtingas istorijas, labai skirtingus požiūrius. Žmonės tikrai gali rinktis iš skirtingų alternatyvų“, – teigia P. Haavisto.

Šešeriems metams renkamas Suomijos prezidentas kartu tampa vyriausiuoju kariuomenės vadovu ir įgyja užsienio bei saugumo politikos vykdomąją valdžią.

Po to, kai šalis atsisakė ilgus metus trukusios neutralumo pozicijos ir įstojo į NATO, dabar šalis tapo veiksminga gynybos linija nuo galimos Rusijos agresijos.

Narystė NATO ir Rusijos sukeltas karas Ukrainoje, siaučiantis vos už 1 tūkst. nuo Suomijos sienos, sustiprino prezidento, kaip saugumo politikos lyderio, statusą.

Kaip rašo lgbtqnation.com, P. Haavisto diplomato karjera ir tarptautinių reikalų išmanymas suteikia jam pranašumo rinkimuose prieš varžovą.

Skelbiama, kad pirmajame rinkimų ture A. Stubbas surinko 27, 2 proc. balsų, tuo metu P. Haavisto – 25,8 proc., praneša lrt.lt

Antrasis balsavimo turas bus surengtas vasario 11 d.

Portalas abcnews.go.com rašo, kad galutinius balsavimo rezultatus galimai labiausiai lems kandidatų pozicija į naują Šiaurės šalių, tapusių NATO priešakine linija su Rusija, vaidmenį ir saugumo situaciją Europoje, ypač Rusijos agresiją prieš Ukrainą.
Naujesnė Senesni