Estijoje santuoką įregistravo pirmosios tos pačios lyties poros

Estijoje įregistruotos pirmosios lyčių atžvilgiu neutralios santuokos, praneša portalas news.err.ee, remdamasis televizijos kanalo ETV žiniomis.

Asociatyvi Sofia Hernandez/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Galimybė tos pačios lyties poroms susituokti Estijoje oficialiai įsiteisėjo sausio 1 d. – poros nuo tada gali kreiptis dėl santuokos įregistravimo, trunkančio apie mėnesį.

Nuo metų pradžios didžiausiuose Estijos miestuose dėl santuokos įregistravimo kreipėsi apie 50 tos pačios lyties porų. 4 iš šių porų penktadienį, vasario 2 d., susituokė Tartu „Onnepalee“ metrikacijos skyriuje. Visos šios poros prašymą dėl tuoktuvių užpildė pirmąją šių metų dieną.

„Šiek tiek keistas jausmas. Juk taip ilgai laukėme. Tuo pačiu jaučiame milžinišką palengvėjimą, tarsi akmuo būtų nuridentas nuo krūtinės. <...> Viduje – keistas jausmas, kad tai įmanoma netgi Estijoje. Tai tikrai puiku“, – žurnalistams kalbėjo žiedais apsimainiusios Leena ir Kristin.

Ši jauna pora jau kelerius metus planavo savo gyvenimą kartu. Moterys atkreipė dėmesį į tai, kad santuoka suteikia ir tam tikras teises, įskaitant galimybę kartu įsigyti būstą.

Kita pora – Kairi ir Katri – taip pat penktadienį susituokė Tartu ir surengė šventę, subūrusią jų artimuosius bei draugus.

„Panorome susituokti, nes ilgą laiką dalijomės ta pačia duona iš tos pačios spintelės, todėl manome, kad tai kitas gražus žingsnis“, – sakė pora.

Įstatymas, kuriuo įteisintos tos pačios lyties porų santuokos, Estijoje priimtas dar praėjusių metų vasarą ir įsigaliojo nuo šių metų pradžios.
Naujesnė Senesni