Kapitolijaus policija baigė tyrimą dėl gėjų sekso vaizdo įrašo, užfiksuoto Senate

Kapitolijaus policija baigė tyrimą dėl liūdnai pagarsėjusio vaizdo įrašo, kuriame užfiksuoti du vyrai, užsiimantys seksu JAV Senato posėdžių salėje, praneša lgbtqnation.com

Kapitolijus | Harold Mendoza/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip rašo LGBTQ+ naujienų portalas lgbtqnation.com, vaizdo įrašas internete pasirodė praėjusių metų gruodį.

„Pasikonsultavus su federaliniais ir vietos prokurorais, taip pat atlikus išsamų tyrimą ir peržiūrėjus galimų kaltinimų motyvus, buvo nustatyta, kad, nepaisant galimo Kongreso politikos pažeidimo, šiuo metu nėra įrodymų, kad buvo įvykdytas nusikaltimas“, – teigiama policijos pranešime.

Kapitolijaus policija informavo, kad du su incidentu susiję asmenys atsisakė duoti parodymus pasinaudodami tokia jiems suteikta teise.

Šiame vaizdo įraše užfiksuotas jaunuolis, dėvintis juodą diržą ir klūpantis ant paaukštinto stalo Senato patalpoje, kurioje vyksta teismo posėdžiai.

Dešiniųjų tinklalapiui „The Daily Caller“ internete paskelbus cenzūruotą vaizdo įrašo versiją, homofobiškais pasisakymais garsėjantis JAV Atstovų Rūmų narys Mike'as Collinsas vieną iš vaizdo įraše matomų vaikinų įvardijo kaip senatoriaus Beno Cardino padėjėją. Šis darbuotojas iš pradžių „LinkedIn“ paskyroje neigė kaltinimus teigdamas, kad ši istorija tėra prasimanymas ir jis imsis teisinių priemonių. Vėliau jis minėtą pasisakymą ištrynė.

Kapitolijaus policija nepaminėjo darbuotojo tapatybės.

Praėjus vos dienai po to, kai vaizdo įrašas pasirodė dešiniųjų interneto svetainėse, senatoriaus B. Cardino biuras paskelbė trumpą pareiškimą, kuriame teigiama, kad padėjėjas nebedirba JAV Senate.

„Daugiau komentarų šiuo klausimu neturėsime“, – pareiškė biuro atstovai.

Pats senatorius B. Cardinas vėliau pripažino, kad toks įvykis nutiko, ir teigė: „Sulaužytas pasitikėjimas. Tai tragiška situacija, sukėlusi milžinišką pyktį ir nusivylimą. Esu susirūpinęs dėl mūsų darbuotojų ir to, kaip jie jaučiasi šiuo klausimu“

Prieš LGBTQ+ bendruomenės teises nusiteikę dešiniųjų atstovai suskubo pasinaudoti šia situacija ir vaizdo įrašą mėgino pateikti kaip įrodymą, kokie nuodėmingi yra LGBTQ+ asmenys. 

„Fox News“ vedėjas Jesse'as Wattersas incidentą dėl šio vaizdo įrašo pavadino „baisesniu“ už 2021 metų sausio 6 d. sukilimą prie Kapitolijaus, per kurį žuvo 5 žmonės ir buvo sužeista daugiau nei 100 policijos pareigūnų.
Naujesnė Senesni