Paaiškino, kodėl Raskevičiaus gėlės Nausėdai buvo perrištos juodu kaspinu

Gėlių įmonės, ruošusios Seimo nariui Tomui Vytautui Raskevičiui puokštę susitikimui su prezidentu, vadovas pasipiktino TV3 žinių reportažu.

Gitanas Nausėda | Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos/Eitvydo Kinaičio nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Parduotuvės „Flowers & Lovers“ savininkas Adomas Aleksandravičius socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo TV3 televizijos žinių siužetu apie T. V. Raskevičiaus šeštadienį įvykusį susitikimą su prezidentu Gitanu Nausėda. 

Reportaže minima, kad Seimo narys įteikė šalies vadovui puokštę, perrištą juodu kaspinu, kuris simbolizuoja mirtį.

„TV3 (ir kitos žiniasklaidos priemonės) sukūrė naratyvą, kad puokštė nuo LGBT bendruomenės buvo „perrišta juodu kaspinu, linkinčiu mirties…” Kaip įmonės vadovas, dar kartą pasitikrinęs su 3 floristėm, kurios kūrė šitą puokštę, galiu pasakyti, kad tai yra mūsų brand’inė juosta, kuri yra rišama visose puokštėse, kurios džiugina dešimtis tūkstančių mūsų klientų“, - rašė A. Aleksandravičius.

Jis paragino kritiškai vertinti informaciją, rodomą televizijoje.

Šiuo įrašu pasidalijo ir pats Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas T. V. Raskevičius. Jis „Facebook“ komentare rašė: „Gėlių puokštė buvo puiki! O juodą kaspinėlį paversti grasinimu mirtimi, na, tiesiog reikia turėti labai lakią fantaziją. Laikykitės!“


Tačiau politikos mokslų doktorantas Vytautas Valentinavičius išreiškė kritišką nuomonę apie puokštę rengusius floristus. Pasak jo, reikėtų atsižvelgti į kultūrinius aspektus. 

„Floristas, ruošęs gėles performansui, kuris, beje, Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus išskirtinis bruožas (prisiminkime picų siuntimą, vienaragio šou, pokalbį su elektoratu naktimis Soho klube, čekučių skandalą), pasipiktino TV3 įrašu, esą jis neaobjektyvus. <...> Apie gėles – manau, kad floristai turėtų žinoti kultūrinius aspektus, įžvelgti, kad juoda spalva perrištos gėlės gali įžeisti“, - „Facebook“ rašė jis. 

Naujesnė Senesni