„Vertybės valkiojamos kaip kam patinka“. Lošimų reklamoje bėdos nemato, bet dėl partnerystės saugo „krikščioniškas“ vertybes

Politologė pastebi, kad daugelis Seimo narių, kurie aktyviai prieštarauja Stambulo konvencijai ir Partnerystės įstatymui, tariamai remdamiesi krikščioniškomis vertybėmis, nėra tokie jau nuoseklūs. Anot jos, tai išryškėjo kilus diskusijoms dėl azartinių lošimų reklamos uždraudimo.

Asociatyvi Keenan Constance/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Ketvirtadienį Seime bus teikiamas Azartinių lošimų įstatymo projektas, kuriuo būtų uždrausta lošimų reklama žiniasklaidoje ir viešuose renginiuose.

Politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili savo „Facebook“ paskyroje paskelbė įrašą, kuriame akcentuojama šiuo klausimu kylanti vertybinė prieštara.

Ji pareiškė, kad tie Seimo nariai, kurie griežtai prieštarauja Stambulo konvencijai ir Partnerystės įstatymui, remdamiesi savo „krikščioniškomis“ vertybėmis, turėtų aiškiai pasisakyti už absoliutų azartinių lošimų reklamos uždraudimą, tačiau realybėje matyti kiek kitokia situacija.

„Vertybės valkiojamos kaip kam patinka. Man atrodo, kad Seimūnai, kurie labai aršiai pasisako PRIEŠ Stambulo konvenciją ir Partnerystės įstatymą teigdami, kad tai prieštarauja jų (krikščioniškoms) vertybėms, turėtų būti UŽ absoliutų azartinių lošimų reklamos uždraudimą. Visgi, jei norite tokio polaisvio azartinių lošimų reklamos reguliavimo, tai leiskite jūsų paklausti: ar jums atrodo, jog pasaka ape dviejų vyrų ar dviejų moterų meilę žaloja vaikus labiau, negu varžybų transliacijų metu iš tv eterių besiliejantys „tuk tuk...“ ir panašių reklamų srautai? Arba būkite nuoseklūs, arba nevalkiokite vertybių pagal potencialių jūsų rinkimų finansuotojų įgeidžius“, – rašo politologė.

Įstatymo pataisas, kuriomis būtų uždrausta lošimų reklama žiniasklaidoje ir viešuose renginiuose, teikia konservatorius Mindaugas Lingė. Jo inicijuotomis įstatymo pataisomis būtų draudžiama bet kokia azartinių lošimų reklama žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose, kitose masinės informacijos priemonėse.

Naujesnė Senesni