Vilniaus policijai pateiktas skundas dėl LGBTQ+ eitynių dalyvio veiksmų

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai informuoja gavę skundą dėl vieno iš LGBTQ+ bendruomenės nario, dalyvavusio šeštadienį vykusiose eitynėse, tariamai nederamo elgesio, skelbia žiniasklaida.

Asociatyvi Lietuvos policijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šeštadienį vykusių LGBTQ+ eitynių metu prie Katedros būriavosi Krikščionių sąjungos atstovai, laikę prieš homoseksualius asmenis nukreiptus plakatus, kai, anot jų, LGBTQ+ eitynėse dalyvavęs vienas jaunuolių priėjo, pradėjo elgtis agresyviai, rodė nepagarbius gestus.

Kaip praneša naujienų agentūra „Elta“, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja komentavo, kad skundas dėl galimai nederamo vaikino elgesio pateiktas sekmadienį. 

Anot jos, skunde dėstoma, jog apie 16 val. 10 min. prie Katedros aikštėje buvusių žmonių priėjo „keistą“ aprangą dėvėjęs jaunuolis, nešinas LGBTQ+ vėliava, ir ėmė šūkauti.

Aplinkiniai žmonės, kaip teigė sąjungos atstovai, grasino vaikinui iškviesti policiją, bet jis vis tiek nepasišalino. 

Įvykio aplinkybės tiriamos. 

Pirmadienį J. Samorokovskaja portalą jarmo.net taip pat informavo, kad iš viso eitynėse buvo sulaikyti 4 asmenys, kurie buvo neblaivūs, kabinėjosi prie žmonių, pažeidė viešąją tvarką. 

Be kita ko, policija apklausė LGBTQ+ vėliavą eitynių metu deginusį įvairių protestų dalyvį Raimondą Šimaitį. Dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neapykantos kurstymo. 
Naujesnė Senesni