Homoseksuali pingvinų pora iš Sidnėjaus išperėjo antrąjį jauniklį

Sidnėjuje esančiame zoologijos sode prieš kelis metus išgarsėjusi homoseksualių pingvinų pora Sphenas ir Magicas išperėjo antrąjį savo jauniklį. Šių metų pradžioje buvo paskelbtas pasaulį neseniai išvydusio pingvino vardo konkursas.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Dar 2018 metais pirmąjį kiaušinį išperėję pingvinai ir vėl atsidūrė dėmesio centre. Sidnėjaus zoologijos sodas skelbia, kad naujai išsiritęs pingvinas sparčiai auga ir yra kelių mėnesių amžiaus. „Jaunikliai jau yra tokio pat dydžio kaip ir jų tėvai“, – žiniasklaidai kalbėjo pingvinų prižiūrėtoja Kerrie Dixon

Ji teigė, kad jaunojo pingvino vardo konkursu taip pat siekiama šviesti visuomenę. Zoologijos sodo atstovai akcentavo, kad konkursas yra atviras „visiems pasaulyje“.

Homoseksualūs santykiai yra itin paplitę pingvinų pasaulyje. Šie gyvūnai gali kurti ilgalaikius santykius su pasirinktais partneriais nepaisydami lyties. 2019 metais lesbiečių pingvinų pora taip pat išperėjo jauniklį Londono jūros gyvenimo akvariume.

Nors homoseksualumas būdingas daugeliui gyvūnų rūšių, homofobijos apraiškų, kurios fiksuojamos tarp žmonių, nėra stebima kitų gyvūnų tarpe.

Naujesnė Senesni