Programėlei „Grindr” gresia rekordinė bauda

Vienai populiariausių LGBT+ pažinčių programėlių „Grindr” gresia dideli nemalonumai. Jos valdytojams gali tekti sumokėti maždaug 9,72 mln. eurų siekiančią bauda už neteisėtą vartotojų duomenų perdavimą pažeidžiant Europos privatumo įstatymus. Tiesa, į tokį nutarimą „Grindr” atstovai turi atsakyti iki vasario 15 dienos ir tik po to byloje bus priimtas galutinis sprendimas .

Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Sausio 25 d. Norvegijos duomenų apsaugos tarnyba pranešė, kad „Grindr” pasidalijo privačia vartotojų informacija su mažiausiai 5 reklamuotojais. Jiems buvo atskleisti vartotojų IP adresai, tiksli buvimo vieta, amžius, lytis. Tokių duomenų atskleisti tretiesiems asmenims negalima, jeigu nėra gautas programėlės vartotojų sutikimas.

Norvegijos duomenų apsaugos tarnyba akcentavo, kad toks „Grindr” pažeidimas galėjo sukelti rimtą grėsmę vartotojams Pakistane ar Katare, nes šiose šalyse homoseksualumas yra baudžiamas.

Dėl itin šiurkščių privatumo pažeidimų „Grindr” buvo pritaikyta bauda, siekianti 10 procentų visų metinių pajamų.

„Grindr” atstovai žiniasklaidai teigia, kad bendrovė daugybę kartų gavo Europos vartotojų sutikimą perduoti duomenis tretiesiems asmenims.

Naujesnė Senesni