LGBTQ+ bendruomenė atsakė vaivorykštės piešinį požeminėje perėjoje sunaikinusiems homofobams: „Mes irgi Lietuvos vaikai"

Mėginimas nutildyti LGBTQ+ bendruomenę - taip veikėjų, kurie penktadienį uždažė LGBTQ+ teises simbolizuojančią vaivorykštę Vilniuje esančioje požeminėje perėjoje, veiksmus įvertino piešinio autoriai Karolina Rimkutė ir Linas Salučka. Tačiau netrukus homofobiškai nusiteikę trispalvės dažytojai sulaukė atsako. Nepraėjus nė porai valandų po to, kai pasklido žinia apie ant trispalvės uždažytą vaivorykštę, ant sienos atsirado toks užrašas: „Neužspalvinkite mūsų - mes irgi Lietuvos vaikai. LGBT+"

Jarmo.net koliažas


„Šiek tiek gaila, kad tie žmonės - paprasti homofobai, kurie prisidengia savo homofobiją patriotizmu. Žinoma, esame nustebę, kad vaivorykštė visiškai uždažyta - tam tikriausiai reikėjo labai stiprios neapykantos, daug dažų ir pastangų", - žiniasklaidai išplatintame pranešime po žinios apie tai, kad kovo 11-ąją nupaišyta vaivorykštė uždengiama trispalvės spalvomis, rašė Karolina Rimkutė.


LGBTQ+ grupėse imta diskutuoti, kaip atsakyti į tokį išpuolį, įvykdytą prisidengiant patriotiškumu.

Ilgai laukti nereikėjo. Nuotrauka, kurioje matyti naujasis ant trispalvės parašytas užrašas, palaikantis LGBTQ+ bendruomenę Lietuvoje, vėlų penktadienio vakarą pasidalijo Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius. 

NEUŽSPALVINKITE MŪSŲ - MES IRGI LIETUVOS VAIKAI! LGBT+ 🖤

Posted by Tomas Vytautas Raskevičius on 2021 m. kovo 19 d., penktadienis

Socialiniuose tinkluose vartotojai juokauja, kad tarp LGBTQ+ bendruomenės ir homofobiškai nusiteikusių asmenų prasidėjo „dažų karai". 

Tai, kad LGBTQ+ palaikymo simboliu laikoma vaivorykštė Vilniuje esančioje požeminėje perėjoje buvo uždažyta iš homofobiškų paskatų, patvirtina ir jarmo.net turimos ekrano nuotraukos. Jose matyti vieno vartotojo įrašas tinkle „Facebook". Jame rašoma: „Vilniaus jaunimas homoseksualistų sudarkytą požeminės perėjos sieną uždažo Lietuvos valstybinės trispalvės vėliavas spalvomis. Ačiū". 


„Šios dienos įvykiai puikiai atskleidžia, kad mūsų visuomenėje vis dar mėginama nutildyti LGBTQ+ bendruomenę ir jos nematyti - uždažomos net vaivorykšte, simbolizuojančia LGBTQ+ teises, išmargintos sienos. Tačiau Lietuvoje LGBTQ+ asmenys prabyla vis garsiau ir dažniau, nors tam vis dar reikia daug drąsos. Ir to sustabdyti nepavyks! Esame kelyje į laisvėjančią ir tolerantiškėjančią visuomenę. Tikimės, kad sulauksime tos dienos, kai žmonės ne mėgins paslėpti kitus žmones, o išmoks gyventi vienas šalia kito", - rašoma Tolerantiško jaunimo asociacijos penktadienį išplatintame pareiškime. 

„LGBT žmonių teptukų neuždažysite", - trumpai akcentuoja Lietuvos gėjų lygos atstovai. 


Naujesnė Senesni