LGBTQ+ tėvai iš Lietuvos nutraukia tylą: „Tai, kad mūsų vaikai myli tos pačios lyties žmones, nėra nusikaltimas"

„Man, turinčiai LGBTQ+ vaiką, nėra tas pats, kokioje aplinkoje jis gyvena", - ištarė Rasa Račienė, LGBTQ+ tėvų grupės narė. 

Rasa Račienė | Asmeninio archyvo nuotr.



Pirmadienį LGBTQ+ vaikų tėvai išplatino jautrų laišką visuomenei apie tai, kad metas nustoti nekęsti LGBTQ+ bendruomenės.

„Šią savaitę viešojoje erdvėje aidėjo raginimai rūpintis mūsų vaikais. Visiškai sutinkame. Tik, deja, neretai taip kalbėję žmonės patys skleidė neapykantą prieš mūsų vaikus", - rašoma laiške.

Jame pažymima, kad šiuo metu viešojoje erdvėje vykstanti diskusija itin veikia LGBTQ+ bendruomenę. „Reaguodami į visa tai, kas vyksta dėl Stambulo konvencijos, Partnerystės įstatymo, Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo, peticijų, mes nebegalime abejingai tylėti, kai mūsų vaikai ir artimieji lyginami su grėsme visuomenei", - akcentuoja tėvai.

Viena iš šį laišką rašiusiųjų R. Račienė portalui jarmo.net komentavo, kad kiekvienam tėvui ir mamai turėtų rūpėti, kur gyvena ir kaip jaučiasi jų vaikas, kaip į jį reaguoja tam tikros visuomenės grupės. 

„Mano vaikas niekam nedaro jokios žalos, nieko nenuskriaudė ir tai, kad jis myli tos pačios lyties žmogų, nėra nusikaltimas. Tai yra gamtos įvairovė", - kalbėjo ji. 

R. Račienė teigė besitikinti, kad bent vieno priešiškai nusiteikusio žmogaus mąstymas pasikeis perskaičius savo LGBTQ+ vaikus palaikančių tėvų laišką, tiesa, ji pažymėjo žinanti, jog visų priešiškai nusiteikusių žmonių laiškas nepaveiks.

„Negaliu pasakyti, kad labai tikiuosi, jog šis laiškas padarys perversmą. Bet žinau, kad pati LGBTQ+ bendruomenė, jos atstovai nedrįsta dėl mūsų visuomenėje sklindančios neapykantos, neigiamai nusistačiusios aplinkos pasisakyti: „Esame normalūs žmonės ir nesame visuomenės paraštėse, mes gyvename tuos pačius gyvenimus". Laikas suvokti, kad pasaulis keičiasi, bet ne dėl to, nes atsirado naujos gyvenimo formos, o dėl to, nes jos tapo matomos", - įsitikinusi ji.

Asmeninio archyvo nuotr.

R. Račienė pažymėjo, kad kurį laiką Lietuvos žmonės nematė LGBTQ+ bendruomenės dėl Sovietų Sąjungos vykdytos politikos - homoseksualūs santykiai buvo baudžiami. 

„Kažkada mums neleido to įstatymai. Aš pati užaugau visiškai homofobiškoje aplinkoje. Tai aš džiaugiuosi, kad pasaulis keičiasi ir yra šalių, kuriose LGBTQ+ žmonėms saugu gyventi. Ir labai norėčiau, kad tokia šalimi taptų Lietuva", - teigė ji. 

LGBTQ+ tėvų laiške taip pat rašoma: „Skaudu matyti visuomenės susiskaldymą ir girdėti neapykantos kalbą. Tie, kurie dedasi ginantys vaikus ir šeimas, patys dažnai naudoja neapykantos kalbą prieš mūsų vaikus ir artimuosius. Socialinėje erdvėje mus, LGBTQ+ vaikų tėvus, taip pat žemina, iš mūsų tyčiojasi, sulaukiame pačių įvairiausių komentarų: nuo Biblijos citavimo, komentarų „visa tai darantys verti mirties“, iki pasisakymų, kad homoseksualūs žmonės „pilni visokio neteisumo, netyrumo, piktybių, pavydo, žudynių, nesantaikos, klastingumo, panikos“ ir t.t".

Visą laišką perskaityti ir jį pasirašyti galite čia

Naujesnė Senesni