Partnerystės įstatymas: kritikai vadina grėsme, o šalininkai nesupranta, kodėl

Pavasario sesijoje Seime dėl tiek daug aistrų jau dabar keliančio Partnerystės įstatymo bus kaip reikiant suremtos ietys. Paskelbę peticiją, kurioje ragina priešintis šio įstatymo priėmimui paveikiant Seimo narius, partnerystės kritikai sako, kad ji taps grėsme šeimai. Tačiau įstatymo šalininkai nesuvokia, kaip šis įstatymas gali „griauti tradicines lietuvių šeimas".

„Shutterstock" nuotr.


Portalui lrt.lt kalbėjęs Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius teigia, kad Partnerystės įstatymas padėtų ir toms poroms, kurios renkasi santuokos nesudaryti.

„Partnerystės institutas pagelbėtų užtikrinant tokių porų teisinę apsaugą. Kai kalbame apie partnerystės institutą, kalbame apie dviejų suaugusių pilnamečių asmenų, kurie nėra susiję biologiniais ryšiais, teises ir pareigas vienas kito atžvilgiu.

Tomas Vytautas Raskevičius | Asmeninio archyvo nuotr.


Kai sakome lyčiai neutrali, sakome, kad tie du asmenys, kurie sudaro partnerystę, gali būti tiek tos pačios lyties, tiek skirtingų lyčių“, - lrt.lt cituoja T.V.Raskevičių.

Apie tai, kad šeimos formos gali būti skirtingos, yra išaiškinęs ir Konstitucinis teismas. Viename jo sprendimų pažymima, kad Konstitucijos pagrindu šeimos sąvoka lyčiai yra neutrali.

T. V. Raskevičius taip pat portalui lrt.lt pažymėjo, kad nors girdi argumentus, esą Partnerystės įstatymas susilpnintų šeimos sąvoką, jo teigimu, įvyktų priešingai: šeima būtų sustiprinta, nes įstatymas saugotų įvairių visuomenės grupių šeiminius santykius.
Naujesnė Senesni