Nacionalistai kaltina „vaivorykštės šalininkus" dėl užrašo „Fuck you all" ant trispalvės, bet įrodymų neturi

Vilniuje Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankirtoje esanti požeminė perėja tapo tikru mūšio lauku. Kovo 11-ąją čia nudažius LGBTQ+ simboliu tapusią vaivorykštę, kovo 19-ąją ji buvo paslėpta Lietuvos valstybinės vėliavos spalvomis. Iš homofobiškų paskatų paslėpę vaivorykštės ženklą, nacionalistiškai nusiteikę asmenys sukiršino visuomenę, o dabar kaltina LGBTQ+ bendruomenės palaikytojus trispalvės niekinimu.

Jarmo.net koliažas


Politologu besiskelbiantis nacionalistinės partijos „Nacionalinis susivienijimas" atstovas Vytautas Sinica savo „Facebook" puslapyje sekmadienį publikavo įrašą, kuriame rašė: „Fuck you all", - į Trispalvę atsakė vaivorykštės šalininkai. Manau, visi pakankamai gražiai atsiskleidė, galima ir baigti".

Įraše buvo publikuota nuotrauka, kurioje matyti ant sienos nupieštos trispalvės spalvos ir užrašas: „Fuck you all".

Nors V. Sinica kaltina „vaivorykštės šalininkus", kurie palaiko LGBTQ+ bendruomenę, parašius nepagarbų užrašą ant trispalvės, po įrašu esančiuose komentaruose sulaukęs klausimų, ar turi įrodymų arba duomenų, kas konkrečiai parašė šį užrašą, jis tokių duomenų nepateikė.
 
„O gal jūs ten tą šūkį užrašėte? Ar tikrai turite įrodymų, kad vaivorykštės šalininkai?", - klausė vienas „Facebook" vartotojų.

Jarmo.net primena, kad Vilniaus miesto savivaldybė šioje požeminėje perėjoje buvo leidusi piešti graffiti, kitus piešinius be jokio leidimo. Tokia teise pasinaudojo ir kovo 11-ąją čia apsilankę Karolina Rimkutė ir Linas Salučka.

„Norėjome perduoti žinutę ir tiems žmonėms, kurie, atrodo, įsivaizduoja, jog LGBTQ+ bendruomenė yra nusileidusi iš kosmoso organizacija, o jie esą ir nepažįsta tų žmonių. Tik jie juos pažįsta, bet nežino, kad jų pažįstamieji yra LGBTQ+ dalis. Juk mūsų yra daug: galime būti kažkieno mokytojais, kasininkais, gydytojais ir panašiai. Tie žmonės nebūtinai nori atsiskleisti, nes Lietuvoje vis dar baugu kalbėti apie tokią svarbią tapatybės dalį", - anksčiau portalui jarmo.net pasakojo viena iš inciatyvos autorių K. Rimkutė.

Tačiau kovo 19-ąją vaivorykštė buvo uždažyta. Socialiniuose tinkluose ėmė plisti įrašai, kuriuose homofobiškai nusiteikę asmenys sveikino tokį sprendimą.

„Vilniaus jaunimas homoseksualistų sudarkytą požeminės perėjos sieną uždažo Lietuvos valstybinės trispalvės spalvomis", - rašė vienas „Facebook" vartotojų.


Ekrano nuotr.


Į tai sureagavo ir vaivorykštės piešinio autorė. 

„Lietuvos trispalvė bendrai nėra joks įžeidimas. Šiek tiek gaila, kad tie žmonės - paprasti homofobai, kurie prisidengia savo homofobiją patriotizmu. Žinoma, esame nustebę, kad vaivorykštė visiškai uždažyta - tam tikriausiai reikėjo labai stiprios neapykantos, daug dažų ir pastangų", - komentavo K. Rimkutė.

Naujesnė Senesni