P. Beizaras. Žmonės, bijantys Partnerystės įstatymo, dažnai dalijasi fašistų įrašais

Artėjant komunų rinkimams Vokietijos Heseno žemėse, šiandien, Ofenbacho mieste, kuris garsėja tuo, jog po miesto stogu taikiai sugyventi sugeba žmonės iš tikriausiai visų pasaulio šalių, vyko protestai prieš radikalią, antieuropietišką, islamofobišką ir fašistinę AfD (Alternatyva Vokietijai) partiją.

2018 metais vykę protestai prieš AfD Ofenbacho mieste | P.Beizaro nuotr.

Pijus Beizaras

LGBTQ+ teisių aktyvistas


Protesto metu buvo galima girdėti tokius šūkius: „fašistai lauk", „Vokietija nenori grįžti į laikus, kai šalį valdė naciai" ir panašiai.
 
Tiesa, visai neseniai, 2018 metais, pakviesti Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) politiko, Lauryno Kasčiūno, kuris anksčiau ir pats priklausė fašistinių pažiūrų Lietuvos nacionaldemokratų partijai, AfD politikai dalyvavo Vilniuje rengtoje konferencijoje.
 
Be to, tenka pastebėti, jog AfD pasisakymais dažnai mėgsta dalintis žmonės, kurie šiomis dienomis rėkia apie Stambulo konvencijos pavojingumą ar grėsmę, kuri kils, jei bus įteisintą lyčiai neutrali partnerystė, taip pateisindami AfD skleidžiamą fašistinę ideologiją, nukreiptą prieš visus, kurie myli demokratišką Europą.


2018 metais vykę protestai prieš AfD Ofenbacho mieste | P.Beizaro nuotr.


Ką aš šiuo įrašu noriu pasakyti? 

Noriu pasakyti, jog labai tikiuosi, kad po to, kai tokie politikai, kaip Kasčiūnas, svarstant partnerystės įstatymo ar Stambulo konvencijos klausimus, nubalsuos prieš, mes išeisime į gatves, kaip šiandien išėjo žmonės Ofenbache ir parodysime, kad tai rūpi mums visiems.
 
Galbūt kažkam patogu tylėti. Galbūt kažkam patogu nieko nedaryti ir laukti, kol pokyčiai ateis savaime. Tačiau mes nebegalime leisti tyčiotis iš mūsų. Jei mes neišeisime į gatves ir garsiai nesušuksime, kad gana tų pokyčių galime ir nesulaukti.
Naujesnė Senesni