Rusijai patiriant krizę, politikai dėl visko kaltina gėjus

Rusija susiduria su demografine krize. Skurdas veja žmones iš šalies, prie gyventojų skaičiaus augimo neprisideda ir prasta sveikatos priežiūra, besaikis alkoholio vartojimas. Tačiau nepaisant to, dalis Rusijos politikų dėl mažėjančio gyventojų skaičiaus nusprendė apkaltinti LGBTQ+ asmenis ir imtis dar griežtesnių ribojimų, nukreiptų į neheteroseksualius savo piliečius.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


2000-ųjų pradžioje Rusijoje buvo suskaičiuoti 146,4 mln. gyventojų. Tačiau dabar prognozuojama, kad per artimiausią dešimtmetį Rusijoje gyventojų skaičius sumažės per 30 milijonų. Skelbiama, kad šiuo metu joje gyvena apie 144 mln. žmonių, taigi, jų turėtų likti maždaug 114 mln.

Tai kelia visuomenės susirūpinimą. Skelbiama, kad itin išaugo nenatūralių mirčių rodiklis. Dažnai jis susijęs su alkoholio vartojimo problemomis. Be to, šeimos vengia turėti daug vaikų dėl šalį slegiančių ekonominių sunkumų - tėvai baiminasi negalėsiantys išlaikyti atžalų. 

Tačiau Rusijoje politikai nesiima spręsti šių problemų, o nusitaikė į neheteroseksualius žmones.

Valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija" diskusijoje kovo 4 dieną buvo kalbama, kaip paspartinti gimstamumą. O tarp pasiūlymų buvo girdėti ir „biseksualumo propagandos" draudimas, esą taip bus išspręstas gyventojų skaičiaus mažėjimas kartu ginant tradicines krikščionių vertybes.

Vargu, ar Rusijos politikai pagalvojo ir apie tai, kad dalis LGBTQ+ žmones priimančių ir jiems lygias teises užtikrinančių šalių patiria gyventojų gausėjimą. Vien tai rodo, kad populiacijos skatinimas ribojant informacijos sklaidą apie LGBTQ+ asmenis yra neveiksmingas.

Tačiau šių argumentų Rusijos politikai linkę nepaisyti.

„Jie bando sugadinti mūsų jaunimą“, - tvirtino parlamentaras Vladimiras Krupennikovas, skelbia Rusijos naujienų agentūra „Kommersant“.

Verta paminėti, kad Rusija jau uždraudė teigiamos informacijos apie LGBTQ+ žmones sklaidą bei grasina ilgomis laisvės atėmimo bausmėmis tiems, kurie homofobiją skatinančio įstatymo linkę nesilaikyti.

Dešimtmetį nuo vadinamojo „gėjų propagandos" įstatymo įvedimo teisėsauga jį pasitelkė LGBTQ+ teisių aktyvistams nutildyti bei vaikyti LGBTQ+ pasididžiavimo eitynių dalyvius. Be to, nemenki policijos ištekliai skiriami ir socialinių tinklų stebėsenai. Po padidinamuoju stiklu atsiduria studentai.

O V. Krupennikovas reikalavo sugriežtinti šiuos įstatymus. Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad parlamentaro pateiktoje rezoliucijoje numatytas pasiūlymas įvesti griežtą bet kokios informacijos, „pažeidžiančios šeimos vertybes", draudimą.

Rezoliucijoje taip pat raginama uždrausti „propagandą“, susijusią su transseksualumu, sugriežtinti bausmes už netradicinių santykių skatinimą ir uždrausti LGBTQ+ simbolius valstybinėse institucijose.

„Be tokių priemonių neįmanoma padidinti gimstamumo šalyje", - teigė V. Krupennikovas.

Šaltiniai: 

Naujesnė Senesni