Vaikinų porą įžeidęs mokytojas iš Telšių sulaukė atpildo: pedagogui teks domėtis tolerancija LGBTQ+ žmonėms

Dar vasario pradžioje paskelbęs, kad „nuo ped*rastijos geriausi vaistai - sunkus fizinis darbas (kalba redaguota, - aut. past.)", Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje technologijas dėstantis Saulius Damanskis buvo įvertintas mokyklos sudarytoje etikos komisijoje. Portalas jarmo.net susisiekė su mokyklos direktoriumi ir pasidomėjo apie priimtą sprendimą

Asociatyvi pexels.com nuotr.


Prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptą komentarą mokytojas S. Damanskis parašė socialiniame tinkle „Facebook" iš savo paskyros po naujiena apie instagramo žvaigždių Naglio Bieranco ir fotografo Luko Griciaus sužadėtuves.

Portalas jarmo.net kreipėsi į gimnazijos vadovybę, taip pat į Telšių r. savivaldybės Švietimo ir sporto skyrių.

Tiek gimnazijos direktorius Robertas Ežerskis, tiek skyriaus vedėja Lina Leinartienė informavo, kad dėl komentaro, parašyto internetinėje erdvėje, mokytojas S. Damanskis pateikė raštišką paaiškinimą, o jo elgesys bus svarstomas gimnazijos etikos komisijos posėdyje.

Ekrano nuotr.


Šį pirmadienį R. Ežerskis portalą jarmo.net informavo apie priimtą sprendimą.

„Informuoju, jog mokytojas Saulius Damanskis dėl komentaro elektroninėje erdvėje buvo svarstomas gimnazijos etikos komisijos posėdyje 2021 m. kovo 19 d. Komisijos nariai pasmerkė tokį mokytojo elgesį,taip pat akcentavo, jog tokio pobūdžio komentarai apie LGBT asmenis sukelia įtampą visuomenėje, todėl mokytojas Saulius Damanskis įpareigotas keisti počiūrį į LGBT asmenis, skaityti straipsnius, publikacijas, kuriuose būtų akcentuojama tolerancija LGBT asmenų atžvilgiu", - laiške rašė mokyklos direktorius.

Pats mokytojas portalui jarmo.net susiduriusios padėties nekomentavo. 

Jarmo.net primena, kad tai jau ne pirmas kartas, kai Telšių pedagogai atsiduria dėmesio centre dėl homofobiškų pasisakymų. Pavyzdžiui, 2017 metais žiniasklaida paskelbė apie Telšių mokyklos - Žemaitės gimnazijos -tikybos mokytojos vestą pamoką, kurioje LGBTQ+ asmenys prilyginti kanibalams ir serijiniams žudikams. Tikybos mokytoja nusprendė vaizdžiai papasakoti mokiniams apie homoseksualių vyrų ir moterų seksą. 
Naujesnė Senesni