Naujai paskirtas KT teisėjas, LGBTQ+ teisme atstovavęs Mizaras: partnerystės įstatymas konstitucijai neprieštarauja

Gegužę planuojamas užregistruoti partnerystės įstatymas neprieštarauja santuokinei vyro ir moters šeimos sampratai, įsitikinęs antradienį Seime paskirtas Konstitucinio Teismo (KT) teisėjas Vytautas Mizaras.

V. Mizaras | Seimo kanceliarijos/O.Posaškovos nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Antradienį slapto balsavimo metu Seimas apsisprendė V. Mizarą paskirti KT teisėju, kai už jo kandidatūrą balsavo 75 Seimo nariai, prieš - 44, susilaikė 14, 1 biuletenis - sugadintas. Birželio 8 dieną prisiekęs Seime,  jis pradės eiti pareigas. 

Parlamente svarstant V. Mizaro kandidatūrą, pateiktą Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, jis sulaukė kritikos strėlių dėl atstovavimo LGBTQ+ teisių aktyvistams teisme 2013 metais, kai Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė leidimo „Pride" eitynėms vykti Vilniaus Gedimino prospekte. Teisininkas, advokatas ėmėsi atstovauti renginio organizatorius ir apgynė LGBTQ+ asmenų susirinkimo laisvę. 

„Konstitucinio Teismo praktikoje išsakytas aiškinimas, kad Konstitucija saugo šeimą kaip vertybę ir labiausiai gina, saugo santuokinę šeimą tarp vyro ir moters. Kiek man žinoma, šiuo Partnerystės projektu niekaip nesikėsinama į santuokinę vyro ir moters konstitucinę šeimos sampratą“, – antradienį  žiniasklaidai kalbėjo jis, paklaustas apie planuojamą partnerystės įstatymą, kuris leistų ir tos pačios lyties asmenų poroms įteisinti savo santykius. 
Naujesnė Senesni