Seimo etikos sargai neįžvelgė nieko blogo, kad skambant dainai apie „py*erus" pagal ją šoko ir P. Gražulis

Klaipėdos sporto klubo reklaminiame klipe skambant dainai, kurioje skanduojama „kas nešokinės, tas py*eras", nuotaikingai šokinėjęs parlamentaras etikos nepažeidė - taip trečiadienį nusprendė Seimo Etikos ir procedūrų komisija išteisintas. Vis tik jam ir kitiems Seimo nariams etikos sargai rekomendavo nedalyvauti privačių įmonių reklamose.

Aušrinė Norkienė sakė, kad Petras Gražulis etikos nepažeidė | O. Posaškovos/Seimo kanceliarijos nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė naujienų agentūrai „Elta" pareiškė, kad Komisija nustatė, jog P. Gražulis nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso. Anot jos, etikos komisijos išvadų rengėjai nustatė, kad tai buvo protesto akcija, o P. Gražulis pasirinko šokio formą. Anot A. Norkienės, atlygio už pasirodymą sporto klubo reklamoje P. Gražulis negavo.

Išvadas dėl P. Gražulio galimo etikos pažeidimo parengė parlamentaras liberalas Andrius Bagdonas ir „darbietis“ Viktoras Fiodorovas.

Seimo narys P. Gražulis sakė esąs pats nustebintas tokio Etikos ir procedūrų komisijos sprendimo.

Tiesa, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba sprendime, kurį paskelbė birželio 4-ąją, konstatavo, kad homofobiškas vaizdo įrašas yra reklama, o ne protesto akcija. Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė nusprendė reklamą parengusią ir paskelbusią bendriją „Šok į batą" įspėti dėl Lygių galimybių įstatymo pažeidimo.
Naujesnė Senesni