Karatė stovykloje vaikai buvo mokomi neapykantos LGBTQ+ žmonėms? Vadovas: „Nuoširdžiai atsiprašau visų, kurios užgavo ar įžeidė šie vaizdai"

Lietuvos žmogaus teisių centras (LŽTC) trečiadienį pasidalijo vaizdais, kuriuose matyti, kaip karatė stovykloje vaikams liepiama svaidyti kirvį į taikinį, nudažytą vaivorykštės spalvomis, kurios laikomos reprezentuojančios LGBTQ+ bendruomenę.

Vaikams buvo liepiama svaidyti kirvį į vaivorykšte nudažytą taikinį | Momentinė ekrano kopija

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Skundas dėl to jau pasiekė ir policiją. Apie galimai kurstytą neapykantą prieš LGBTQ+ bendruomenė pranešė asmuo, užpildęs klausimyną platformoje manoteises.lt/pranesk

LŽTC pranešime teigiama, kad karatė sporto klubas „Cunami" savo paskyroje „Facebook“ pasidalino vasaros stovyklos nuotraukomis ir sprendžiant iš jų atrodo, kad vaikai buvo mokomi ne tik kovos menų, bet ir neapykantos LGBT asmenims.

„Viena iš stovyklos užduočių - mesti kirvį į ant medžio kamieno pavaizduotos žmogaus figūros galvą.

Galva nuspalvinta vaivorykštės spalvomis. Kaip žinia, vaivorykštė - LGBT bendruomenės simbolis.

Toks žmogaus vaizdavimas nėra nei dažnas, nei pagrindžiamas nusistovėjusiomis tradicijomis. Tad vargiai įtikinama versija, kad būtent toks pasirinkimas - atsitiktinumas", - įsitikinę LŽTC atstovai.

Skelbiama, kad prie šios stovyklos prisidėjo Pakruojo rajono savivaldybė

„Primename, kad Lietuvos įstatymai draudžia diskriminacijos ir neapykantos skatinimą, ypač teikiant švietimo paslaugas", - rašoma LŽTC pranešime.

LŽTC papildė pranešimą ir teigė, kad sporto klubo instruktorius Tadas Kozlovas susisiekė ir paprašė pasidalinti tokia žinute: „Taigi, visų pirma šiuo renginiu ir jo nuotraukomis nebuvo bandoma kurstyti neapykantos. Visa ši situacija - tik didelis ir nesmagus nesusipratimas.

Dabar, kai buvo išreikšta daug nepasitenkinimo dėl taikinio spalvų panašumo į LGBT vėliavą, suprantu, kad tai įžeidė daug žmonių. Dėl to nuotraukos buvo pašalintos.

Spalvas tiesiog rinkomės iš to, ką turėjome. Bet pripažinsiu, kad galėjau pasidomėti dėl konkretaus spalvų eiliškumo, kad nekiltu toks nesusipratimas.

Ateityje tikrai būsim atidesni, ką piešiam ant taikinių, kad nekiltų neplanuotų asociacijų.

Nuoširdžiai atsiprašau visų, kurios užgavo ar įžeidė šie vaizdai."
Naujesnė Senesni