Teisininkas A. Žilvinskas kirto Kauno m. savivaldybei dėl nesuderinto leidimo „Pride" eitynėms

Eitynių „Kaunas Pride" organizatorius Kauno apygardos administraciniame teisme atstovaujantis advokato padėjėjas Aivaras Žilvinskas ketvirtadienį įvykusiame posėdyje teigė neišgirdęs svarių argumentų, kodėl eitynės Laisvės alėjoje turėtų neįvykti.

Aivaras Žilvinskas | TJA nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Jarmo.net primena, kad Kauno m. savivaldybei atsisakius suderinti LGBTQ+ bendruomenės eitynes Laisvės alėjoje, „Kaunas Pride" organizatoriai kreipėsi į teismą.

Teisininkas A. Žilvinskas atrėmė Kauno miesto savivaldybės atstovų argumentus, jog neva Laisvės alėja tokioms eitynėms per siaura. Pasak A. Žilvinsko, savivaldybė gavo paraišką dėl Laisvės alėjoje planuojamo vaikų renginio, kuriame dalyvautų apie 6 tūkst. žiūrovų ar dalyvių. Gegužės 20 d. pateiktam prašymui pritarta tą pačią dieną.

Teisininkas teigė, kad praėjusiais metais rudenį toje pačioje Laisvės alėjoje įvyko mugė numatant, kad dalyvių bus net 100-200 tūkst. per tris dienas.

„Tai visi argumentai, kad neva Laisvės alėja būtų per siaura, pernelyg apkrauta ar netinkama pareiškėjos renginiui, (nors) kelis kartus didesnio skaitlingumo renginys sėkmingai vyktų. Kitaip tariant, savivaldybės argumentai paneigia savo pačios argumentus“, – lrt.lt cituoja A. Žilvinską.

Be to, savivaldybės atstovai nurodė, kad Kauno Laisvės alėjoje atliekami darbai trukdytų eitynėms. Pasak A. Žilvinsko, yra įrodymų, kad šie jau baigti, nes jau esti ir priėmimo bei perdavimo aktų, o praėjusių metų spalio mėnesį buvo konstatuota, kad darbai baigti tinkamai, defektai turėjo būti pašalinti iki birželio mėnesio.

Be to, A. Žilvinskas atkreipė dėmesį, kad savivaldybės atstovai nesiūlė alternatyvių eitynių variantų.

Teismo posėdyje dalyvavusi Joana Gudelytė, policijos atstovė, sakė, kad pareigūnai nebūtų iki galo pajėgūs užtikrinti eisenos dalyvių saugumo dėl žmonių srauto.

Nepaisant to, A. Žilvinskas teigė taip ir neišgirdęs svarių argumentų, kodėl rugsėjo 4 dieną eitynės Kauno Laisvės alėjoje neturėtų įvykti. Pasak jo, remiamasi prielaidomis ir spekuliacijomis, bet ne konkrečiais skaičiavimais.

Mitinge dalyvaujantys LGBTQ+ bendruomenės palaikytojai ragina teismą priimti teisingą sprendimą | Viktorijos Kolbešnikovos nuotr.


Jarmo.net jau rašė, kad ketvirtadienio rytą prie teismo susirinko LGBTQ+ teisių aktyvistai, reikalaudami teisingumo. Kaip portalui jarmo.net pasakojo mitingo organizatorius N. Ridzevičius, teismo posėdis, kuriame susirėmė eitynių organizatoriai ir savivaldybės atstovai, vyko nuotoliniu būdu. 
Naujesnė Senesni