Monika Ošmianskienė pakvietė akis į akį pasikalbėti su grasintojais LGBTQ+ asmenims, bet šie nepasirodė

Seimo narė, Laisvės frakcijos atstovė Monika Ošmianskienė kreipėsi į konkrečius neapykantos žinutes rašiusius žmones Seimo nariui Tomui Vytautui Raskevičiui, kitiems už LGBTQ+ asmenų teises pasisakantiems politikams ir pakvietė padiskutuoti. Ji teigė, kad asmeniškai neapykantos žinučių nėra sulaukusi daug, tačiau problema egzistuoja. Tiesa, įstatymų pakeitimų, kurie padėtų efektyviau užkardyti neapykantos kalbą, rudens Seimo sesijoje nenumatoma pateikti. 

M. Ošmianskienė | Jarmo.net nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šeštadienį Klaipėdoje vykstant LGBTQ+ bendruomenės konferencijoje kalbanti politikė įvardijo kelis grasinimus mirtimi rašiusius asmenis ir paklausė, ar jie yra salėje. 

Tačiau pasigirdo tyla. 

Anot M. Ošmianskienės, neapykantą prieš LGBTQ+ asmenys kurstantys veikėjai yra drąsūs, kai gali parašyti žinutę, bet kai reikia pasikalbėti akis į akį, jie nepasirodo. 

M. Ošmianskienė | Jarmo.net nuotr.


Pasak politikės, valstybė neturi toleruoti neapykantos prieš jokią asmenų grupę, taip pat ir LGBTQ+ bendruomenę. 

Tačiau nors Lietuvos prevencinių programų prieš neapykantos kalbą yra, tačiau trūksta iniciatyvumo ir pranešant apie patyčių, neapykantos atvejus.

Seimo pavasario sesijoje buvo kalbama apie įstatymų pataisas, kurios numatytų ne tik baudžiamąją, bet ir administracinę atsakomybę už neapykantos kurstymą. Įstatymų rengėjai teigė, kad pakeitimai leistų efektyviau bausti asmenis, kurie skleidžia neapykantą. Tačiau „Laisvės partija" galiausiai pakeitimus atsiėmė motyvuodama tai tuo, jog esą įstatymą reikia tobulinti, jog jis nekeltų pavojaus žodžio laisvei.

Portalo jarmo.net paklausta, ar įstatymo pakeitimą ketinama pateikti rudens Seimo sesijoje, ji atsakė neigiamai.

Naujesnė Senesni