Už vaivorykštės perėjos Vilniuje uždažymą policija vandalams skyrė 10 eurų baudą

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas priėmė sprendimą dėl Vilniuje Pylimo gatvėje esančios perėjos, kurią gegužės 31-ąją suniokojo 4 vandalai, tarp kurių - Antanas Kandrotas (pravarde „Celofanas") ir liūdnai pagarsėjusi pedagogė Astra Genovaitė Astrauskė. 

Stop kadras


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Portalas lrt.lt praneša, kad bent 2 asmenys gavo baudas, siekiančias 10 eurų. Apie tai, kad uždažo perėją, paskelbė ir pats A. Kandrotas savo socialinio tinklo paskyroje. Tiek A. Genovaitė Astrauskė, tiek A. Kandrotas nė neslėpė, jog juodais dažais niokojo Vilniaus miesto savivaldybės turtą. Pasiskelbę kovotojais prieš LGBTQ+ bendruomenę, jie teigė, kad pašalino „kliūtį" kelyje. Tiesa, policija nusprendė kiek kitaip. 

Pylimo gatvėje esanti vaivorykštės perėja atsirado 2018 metais, minint Tarptautinę kovos prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją dieną. Šiais metais vaivorykštė buvo atnaujinta ir tuomet uždažyta juodais dažais. 

Be kita ko, policija pranešė, kad buvo pradėtas tyrimas ne tik dėl perėjos uždažymo juodais dažais, bet ir dėl perėjos nuspalvinimo vaivorykštės spalvomis.

Tyrimas dėl perėjos uždažymo juodais dažais policijoje buvo baigtas dar liepos 27-ąją, o dėl vaivorykštės spalvų šiuo metu vis dar tęsiasi. 

Vilniaus AVPK Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas teigė, kad iš viso perėją suniokojo 4 asmenys, bet tik 2 iš jų tapatybė buvo nustatyta.

Naujesnė Senesni