Vaivorykštės spalvomis nušvito muziejus Kaune

85-ties metų nuo įkūrimo pradžios skaičiuojantis Kaune įsikūręs Maironio lietuvių literatūros muziejus nusprendė gyvavimo metines paminėti spalvingai. Lietuvių literatūros istorijos ekspozicija „Literatūra keičia" nusidažė vaivorykštės spalvomis. Socialiniuose tinkluose kai kurie vartotojai tai pavadin „LGBT propaganda". Muziejaus atstovai apgailestauja dėl visuomenėje sklandančios neapykantos bei paneigė, kad ekspozicija susijusi su LGBTQ+ tema. 

Ekspozicijos salė | Kultūros ministerijos/ Maironio lietuvių literatūros muziejaus nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Deimantė Cibulskienė naujienų portalui delfi.lt teigė, kad nuspręsta sukurti margą Nepriklausomybės laikotarpio skalę. Anot jos, spalvinga salė atspindi laikmetį, kai buvo įkurtas Lietuvos universitetas, veikė įvairios organizacijos, klestėjo menas. 

D. Cibulskienė pakvietė visus apsilankyti į muziejų ir įsitikinti, kad literatūra teikia gerą emociją, atspindi gražius ir svarbius dalykus. 

Be to, muziejaus direktorė teigė, kad net jeigu LGBTQ+ tema ir būtų surengta paroda, tokia iniciatyva nebūtų bloga. Ji teigė, kad visuomenė turi keisti savo požiūrį. 

Kultūros ministerija praneša, kad šį sekmadienį lankytojai nemokamai priimami Kultūros ministerijai pavaldžiuose nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose. 

Naujesnė Senesni