Necenzūrinių gestų karalienė nėrė į krūmus

Šeštadienį LGBTQ+ bendruomenės dalyviams, žygiavusiems Kauno Laisvės alėja, necenzūrinius gestus rodžiusi baro „Lafa Bistro" vadovė Neringa Kanarskaitė atsitvėrė tylos siena. Susidūrus su komunikacijos krize, panašu, kad verslininkė nežino, kaip reaguoti į jai tenkantį dėmesį dėl jos pozicijos, pareikštos galimai pažeidžiant įstatymus. 

Tapusi internetine pažiba, baro vadovė nusprendė, kad tyla - gera byla | Jarmo.net koliažas

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Eitynių dalyvių ir žurnalistų užfiksuotose nuotraukose, vaizdo įrašuose matyti, kad N. Kanarskaitė nepagarbą demonstruoti buvo pasiruošusi iš anksto - ant vieno iš jos vadovaujamo baro staliuko Kaune buvo pakabintas ir piešinys, kuriame pavaizduotas iškeltas vidurinis pirštas.

Iškalbingas piešinys - tiesiai prie staliuko, šalia kurio sėdėjo ir N. Kanarskaitė | „Facebook" nuotr.


Šeštadienį tiek savo, tiek ir piešiniuose pavaizduotus vidurinius rankų pirštus demonstravusi moteris pirmadienį neberodė tokio didelio noro bendrauti.

Portalui jarmo.net mėginant susisiekti su N. Kanarskaitė, ši į telefono skambutį neatsiliepė.  Prieš tai susisiekus su baro „Lafa Bistro" atstovais, šie pareiškė, kad kol kas vadovės darbe nėra - ji esą čia bus kiek vėliau. 

N. Kanarskaitės elgesio jie nebuvo linkę komentuoti. 

-Yra direktorės numeris, su ja ir susiskambinkit. Jūs paskambinot į restoraną, žinokit, - ištarė vyriškas balsas kitame ragelio gale. 

-Tai skambinu į restoraną, kuriai vadovauja ši direktorė. Norėčiau jos numerio.

- Aš negaliu duoti. 

-O tai kaip man su ja susisiekti? - portalas jarmo.net pasiteiravo baro darbuotojo. 

-Kada bus, po pietų, - nurodė jis.

Tiesa, dar iki pietų baro „Facebook" paskyroje buvo išjungta galimybė komentuoti kai kuriuos įrašus, pavyzdžiui, dienos meniu. Greičiausiai taip pasielgta dėl maitinimo įstaigą užplūdusių klausimų apie jai vadovaujančios direktorės elgesį. 

Be to, baro vadovė, užfiksuota fotografų, tapo tikra internete skelbiamų „memes", kuriuos kuria pokštininkai, pažiba. Apie tai plačiau skaitykite portalo jarmo.net publikacijoje: Atgarsiai po „Kaunas Pride": Jie užvaldė „internetus" ir tapo „memes" karaliais

Galimybė komentuoti kai kuriuos įrašus buvo apribota | Momentinė ekrano kopija


Kai kuriuos komentarus baro atstovai socialiniuose tinkluose mėgina šalinti. „Komentarų trynimas nepakeis fakto apie galbūt restorano savininkę, rodančią necenzūrinius ženklus", - pastebėjo vienas iš vartotojų, pakomentavusių po restorano įrašu, kurį komentuoti kurį laiką dar buvo galima.

Socialiniuose tinkluose kritus vartotojų reitingams dėl homofobiško baro savininkės elgesio, buvo apribota galimybė įvertinti šią vietą. „Keista, kai savininkė viešai žemina žmones, reiškiasi, o vėliau deda į krūmus ir bijo grįžtamojo ryšio. Trina komentarus, nebeleidžia vertinti restorano", - stebisi kita „Facebook" vartotoja po vieno iš baro įrašų.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad už necenzūrinio gesto - iškelto vidurinio piršto rodymą viešoje vietoje - gali būti taikoma administracinė atsakomybė, t.y. bauda nuo 30 iki 140 eurų. Jeigu pažeidimas padarytas pakartotinai, bauda gali siekti nuo 140 iki 240 eurų.

Jarmo.net pasiteiravo Kauno apskrities policijos, ar dėl šio įvykio pradėtas tyrimas. 

„Po šeštadienį, rugsėjo 4-ąją, Kaune, Laisvės alėjoje vykusių LGBTQ+ eitynių pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai, surašyta 16 administracinio nusižengimo protokolų, toliau vertinama užfiksuota medžiaga", - teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.
Naujesnė Senesni