Kongresmenės priešišką požiūrį pakeitė sutikta translytė: „Buvau tokia neteisi"

JAV Kongreso narė Liz Cheney prieš daugelį metų priešinosi tam, jog tos pačios lyties asmenys galėtų sudaryti santuoką. Jos sesuo - Mary Cheney - lesbietė, su kuria politikė dėl savo priešiško požiūrio LGBTQ+ asmenų teisėms ir laisvėms turėjo santykių problemų. „Buvau tokia neteisi. Aš klydau", - neseniai laidoje „60 minučių" savo klaidą pripažino L. Cheney.

Liz Cheney | Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Aš labai myliu savo seserį. Aš labai myliu jos šeimą. Aš klydau", - apgailestavo kongresmenė.

2013 metais, likus 2 metams iki kol JAV Aukščiausiasis teismas nusprendė, jog valstybė negali riboti galimybės tuoktis tos pačios lyties poroms, L. Cheney interviu „Fox News" aršiai dėstė savo priešišką nuomonę apie LGBTQ+ asmenis. 

Ji teigė pasisakanti už „tradicinį santuokos apibrėžimą".

Cheney šeima nėra linkusi savo nesutarimų aiškintis viešai, tačiau tąkart politikės sesers žmona Heather Poe pakilo į kovą bei papriekaištavo L. Cheney dėl jos homofobiškos pozicijos. Moteris dėstė, kad politikė įžeidė jų šeimą.

Vis tik L. Cheney liko prie savo nuomonės, tačiau, regis, šiais metais ji pasikeitė. Respublikonų partijos, kuriai politikė priklauso, nariai ėmė kritikuoti ją dėl to, jog ši pasisakė prieš kadenciją baigusio JAV prezidento Donaldo Trumpo politiką. Be to, L. Cheney pasmerkė ir Kapitolijaus šturmą, įvykusį šių metų sausio mėnesį.

„Prieš kelias naktis buvome renginyje ir sutikau jauną moterį, kuri sakė, kad kartais nesijaučia saugi, nes yra translytė. Niekas neturėtų jaustis nesaugiai. Laisvė reiškia laisvę visiems“, - įsitikinusi L.Cheney.

Vis tik jarmo.net atkreipia dėmesį, kad L. Cheney šiais metais balsavo prieš lygybės įstatymą - projektą, kuris į federalinių pilietinių teisių įstatymus įtrauktų seksualinę orientaciją ir lytinę tapatybę, uždraudžiant diskriminaciją prieš LGBTQ+ užimtumo, kredito, nekilnojamojo turto ir kitose srityse.

Tai gali reikšti, kad pokyčiai L. Cheney mąstyme įvyko visiškai neseniai arba jos pakitusi pozicija susijusi tik išskirtinai su tos pačios lyties asmenų santuokos klausimu.

2015 metais JAV Aukščiausiasis teismas nusprendė, kad kai kurių atskirų valstijų lygmenyje egzistavęs draudimas tos pačios lyties poroms susituokti prieštarauja JAV Konstitucijai.
Naujesnė Senesni