Raskevičius pakvietė prezidentą suvalgyti picos

Prezidento patarėjas Povilas Mačiulis po LGBTQ+ vaiko mamos Rasos Račienės ir Gitano Nausėdos susitikimo pareiškė, kad pastarajam yra žinomos LGBTQ+ porų problemos, esą prezidentas su „šiais žmonėmis" ir picą kartu valgo. Seimo narys Tomas V. Raskevičius po susitikimo pakvietė G. Nausėdą aptarti Partnerystės įstatymo projektą, bet Prezidentūra atsisakė. Reaguodamas į tai, ketvirtadienį politikas pakvietė šalies vadovą suvalgyti picos.

Jarmo.net koliažas (Stop kadras, Prezidentūros ir  Robert V. Ruggiero/Unsplash nuotr.)

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Į mano kvietimą aptarti patobulintą Partnerystės įstatymo projektą Prezidentas atsakė, kad į diskusijas įsitrauks, kai šį klausimą aptars Seimas. Lyg Prezidentas visą vasarą nebūtų kalbėjęs, kad „velnias slypi detalėse“, o partnerystės apibrėžimas kažkokiu mistiniu būdu suniveliuoja tradicinę santuoką", - savo pareiškime, išplatintame ketvirtadienį, teigė T. V. Raskevičius.

Anot jo, „Prezidentas tiesiog patologiškai vengia atsidurti vienoje patalpoje su homoseksualiu politiku", kadangi taip prieš rinkimus dėl antros kadencijos prezidento poste gali nukristi reitingai. „Tačiau yra viena maža smulkmena. Padėjęs ranką ant mūsų šalies Konstitucijos, Prezidentas prisiekė „būti visiems lygiai teisingas“. Prezidentas yra ne tik savo rinkėjų, bet ir visų Lietuvos Respublikos piliečių Prezidentas. Tame tarpe ir LGBT+ žmonių", - pareiškė Seimo narys.

Anot jo, po pirmadienį įvykusio susitikimo Prezidentūroje nuskambėjo teiginys, jog G. Nausėda mano, kad nėra reikalo susitikti su tos pačios lyties poromis, nes „turi tokių pažinčių, valgo su jais picas“.

„Suprantu, kad tokios draugystės, asmeniniai kontaktai privačioje erdvėje nėra problema. Problema, matyt, tame, kad Prezidentas, eidamas savo pareigas, nėra privatus asmuo, o jo, kaip valstybės vadovo pozicija, lemia žmonių likimus. Todėl darysiu viską, kad Prezidentas kalbėtų ne tik „apie mus“, bet ir „su mumis“.
 
Šį rytą Prezidentą pakviečiau picos. Jei mūsų parengtas įstatymo projektas, kuriuo siekiama teisiškai apsaugoti kartu gyvenančių nesusituokusių porų teisėtus lūkesčius ir interesus, užtikrinti jų žmogiškąjį orumą ir teisinę apsaugą, nėra pakankamas pretekstas susitikti ir kalbėtis, galbūt tokiu pretekstu gali būti šis kvietimas?

Nejaugi man iš tiesų reikės atsistoti po Prezidentūros langais, kad būtume išgirsti?" - klausė Seimo narys.
Naujesnė Senesni