„The Guardian" skaitytojai atšaukia prenumeratas po transfobiškos publikacijos

Jungtinės Karalystės spaudoje - sumaištis. Skaitytojai masiškai atšaukia leidinio „The Guardian“ ir jo dukterinio laikraščio „The Observer“ prenumeratas dėl prieštaringai vertinamo straipsnio apie 33-erių metų Sarah Everard nužudymą, kai moteris policijos pareigūno buvo pagrobta pietų Britanijoje vykdama į savo namus.

The Observer“ ir „The Guardian“ | Nuotraukos šaltinis pressgazette.co.uk


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Sekmadienį, spalio 3 d. „The Observer“ paskelbė apžvalgininkės Catherine Bennett tekstą, skelbiantį, kad „negalima rimtai žiūrėti į smurtą prieš moteris“.

Savo straipsnyje C. Bennett vyrų išprievartavimus prieš moteris ir nužudytosios Sarah Everard atvejį susiejo su Jungtinėje Karalystėje kilusiomis diskusijomis apie kritiką feministams. Be to, autorė teigė, kad translytės moterys neturėtų būti įleidžiamos į „tos pačios lyties“ erdves, pavyzdžiui, moterų prieglaudas.

C. Bennett taip pat kritikavo šešėlinį teisingumo sekretorių Davidą Lammy už komentarus apie vyrų smurtą prieš moteris socialiniame tinkle „Twitter“ po to, kai policijos pareigūnas Wayne Couzensas buvo įkalintas iki gyvos galvos dėl išžaginimo, nužudymo ir S. Everard pagrobimo.

Momentinė ekrano nuotr.


Po nuosprendžio D. Lammy „Twitter" parašė: „Užteks. Turime su smurtu prieš moteris ir mergaites elgtis taip pat rimtai, kaip su terorizmu“.

C. Bennett savo tekste apkaltino politiką dėl tol, nes jis pasmerkė vyrų smurtą prieš moteris vadindamas tai terorizmu. Anot jos, kelios aukos nereiškia, kad reikėtų svaidytis tokiais teiginiais.

Daugelis „The Guardian“ ir „Observer“ skaitytojų pasidalino savo nusivylimu „Twitter“ socialinėje erdvėje po to, kai straipsnis buvo paskelbtas. Skaitytojai paskelbė atsisakantys šių leidinių prenumeratos.

„Sarah Everard nužudymą išnaudojanti Catherine Bennet yra niekinga", -  rašė vienas „Twitter" vartotojų.

Teisėjas Fulfordas Couzensui sakė, kad kaltinamasis W. Couzensas neparodė „jokio nuoširdumo“ dėl savo „groteskiškų“ nusikaltimų

„PinkNews" rašo, kad prieš įvykį W. Couzensas rašė kolegoms seksistinius ir homofobinius tekstus žinutėse, žemino tiek moteris, tiek homoseksualius asmenis. Policija vykdo tyrimus dėl šių atvejų.
Naujesnė Senesni