Budapešte vykusiuose MTV apdovanojimuose pasiųsta galinga žinutė LGBTQ+ bendruomenei: geriausia roko grupe pripažinta „Måneskin"

Vengrijos sostinėje Budapešte sekmadienio vakarą buvo surengtas vienu svarbiausiu Europos muzikos renginių laikoma MTV Europos muzikos apdovanojimų ceremonija. Joje geriausia roko grupe pripažinta „Måneskin", atvirai kalbanti apie palaikymą LGBTQ+ žmonėms.

Måneskin | Twitter nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Vengrijoje, kuri linksniuojama dėl sparčiai blogėjančios žmogaus teisių padėties, įvykusioje ceremonijoje buvo kalbama ne tik apie muziką, bet ir apie LGBTQ+ bendruomenės teises ir laisves. Be kita ko, MTV įsteigė specialius apdovanojimus asmenybėms, kovojančioms už lygias teises visų orientacijų ir lytinių tapatybių žmonėms. Šios nominacijos nugalėtojais tapo LGBTQ+ aktyvistai iš Irako, Nigerijos, Brazilijos, JAV ir Vengrijos. Apdovanojimą asmeniškai atsiėmė Vengrijos aktyvistė Viktoria Radvanyi, „Budapest Pride“ organizatorė.

V. Radvanyi apdovanojimą skyrė visai Vengrijos LGBTQ+ bendruomenei ir paragino juos „išeiti ir balsuoti kartu“ balandį numatytuose Vengrijos rinkimuose, kuriuose dešiniosios valdančiosios partijos laukia rimčiausias iššūkis nuo tada, kai ji perėmė valdžią 2010 metais.

„Niekada nepriimkite minties, kad turėtumėte toleruoti smurtą ir diskriminaciją, – sakė V. Radvanyi. -  Kiekvienas žmogus gimsta lygus, taškas... Neleiskime jiems priversti mūsų grįžti į spintą“.

Vakarą atidarė anglų dainininkas Edas Sheeranas, atlikęs savo naujai išleistą kūrinį „Overpass Graffiti“. Apdovanojimų vedėja, reperė Saweetie, prabilo apie būtinybę parodyti „pagarbą LGBTQ bendruomenei“, E. Sheeranui įteikė geriausio menininko apdovanojimą.

O štai amerikiečių reperis Lil Nas X buvo apdovanotas už geriausią vaizdo klipą dainai „MONTERO (Call Me By Your Name)“, kurį atlikėjas režisavo kartu su ukrainiečių muzikinių klipų režisieriumi Tanu Muino. Lil Nas X atsiskleidė esąs homoseksualus dar 2019 metais. Jo laimėjimas išryškino atotrūkį tarp kraštutinių dešiniųjų Vengrijos Vyriausybės ir LGBTQ+ teisių palaikytojų.

 

Spalio mėnesį paskelbdamas, kad apdovanojimų ceremonija vyks Budapešte, „MTV Entertainment Group Worldwide" prezidentas ir generalinis direktorius Chrisas McCarthy sakė, kad vakaras suteiks galimybę pareikšti palaikymą LGBTQ+ asmenų pilietinėms teisėms visame pasaulyje.

Vokietijos muzikantė Kim Petras – pirmoji apdovanojimų istorijoje translytė atlikėja - anksčiau šį mėnesį pasidžiaugė sprendimu šou surengti būtent Budapešte. Jos teigimu, tai įkvepia šalies LGBTQ bendruomenę nepasiduoti kovoje už savo teises.

„Måneskin" laimėjo geriausios roko grupės apdovanojimą. Anksčiau šiais metais atlikdami pasirodymą Lenkijoje grupės nariai Damiano David ir Thomas Raggi visus nustebino, kai karštai pasibučiavo scenoje.

„Mes manome, kad kiekvienas turėtų turėti galimybę padaryti tai be jokios baimės", - vėliau sakė D. David.

Apdovanojimų vakaro metu žiūrovai galėjo išvysti įspūdingą pirotechnikos šou, įspūdingus kostiumus, oro akrobatikos pasirodymus.

MTV apdovanojimus transliavo maždaug 180 šalių žiūrovams.

Parengta pagal „The Associated Press“, lrt.lt informaciją.
Naujesnė Senesni