Žurnalistė R. Miliūtė siūlo G. Nausėdai apsilankyti Vaikų linijoje: čia kasdien paskambina LGBTQ+ vaikai, patiriantys patyčias

Prezidento Gitano Nausėdos susitikimas su LGBTQ+ vaiko mama Rasa Račiene vienus nustebino, kiti mano, kad tai - gerokai apgalvotas žingsnis siekiant parodyti visuomenei, jog šalies vadovas neva išdiskutavo LGBTQ+ teisių klausimą su visomis visuomenės grupėmis. Tačiau tam, kad suvoktum, kaip jaučiasi LGBTQ+ asmenys Lietuvoje, prezidentui nebūtina laukti „dramų", įsitikinusi žurnalistė Rita Miliūtė.

Rita Miliūtė | „Laisvės TV" epizodas, momentinė ekrano nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Laisvės TV" siužete „Vyriausioji Lietuvos komisija" žurnalistė R. Miliūtė teigė, kad Prezidentūros reakcija į LGBTQ+ dukrą auginančios mamos R. Račienės laišką ir pakvietimas ją susitikti yra stebėtinai greita reakcija lyginant su tuo, kiek su prezidentu susitikti prašo, bet teigiamo atsakymo taip ir nesulaukia Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

„Aš manau, kad prezidentas dabar visiškai galės sakyti: „Žiūrėkit, aš juk ir sakiau - aš kalbuosi ne su kažkokiais politikais ar visokiais influenceriais, aš kalbuosi su paprastu žmogumi, va - paprastas žmogus, LGBT vaiko mama pasakė, kad nori susitikti, aš susitikau, pakalbėjom, viską aptarėm, aš ją išgirdau, ji irgi mane išgirdo, įvertino, kad esu žmogus". Ir dabar palaukim, kol pas jį ateis susitikti tie patys iš to instituto, kuris Rasą Račienę vadina išprotėjusia, paklaikusia mama", - teigė R. Miliūtė.

Verta paminėti, kad būtent anti-LGBTQ+ organizacija Lietuvoje, besiskelbianti Laisvos visuomenės institutu, itin aršiai priešinasi Partnerystės įstatymo projektui, kitoms LGBTQ+ asmenų teisės gerinančioms iniciatyvoms. Panašios pozicijos laikosi ir Lietuvos tėvų forumas.

„Prezidentas vėl susitiks su kokiu paprastu tėvu iš tėvų forumo, ateis su radikaliai priešinga nuomone ir Rasa Račiene bus labai gražiai, o išties - negražiai, pasinaudota", - įsitikinusi žurnalistė.

Jeigu G. Nausėda norėtų suvokti, kaip jaučiasi LGBTQ+ žmonės ir jų artimieji, jam nėra būtina laukti reikšmingų šalyje įvykių, mano R. Miliūtė.


„Jeigu tu tikrai nori žinoti, kaip jaučiasi tie vaikai ir jų tėvai, nereikia laukti dramų, nereikia laukti mamų ašarų. Prezidentas gali nueiti į vaikų liniją. Kaip aš, pavyzdžiui, ne tai, kad pakeičiau požiūrį, niekada kitokio aš jo ir neturėjau, <...> bet jeigu tu nori žinoti, kaip jaučiasi LGBTQ+ vaikai, tai tu nueini į vaikų liniją ir pasikalbi su jos savanoriais. Ten kasdien paskambina vaikas, kuris sako: „Mane šiandien išvadino nenormaliu". Ir ne koks bendraklasis, o mokytojas", - kalbėjo ji.

Pasak žurnalistės, nėra sunku sužinoti, kaip jaučiasi žmonės šioje šalyje, jeigu to siekiama. „Nereikia sakyti - valgiau picą, viskas jiems yra okey. Nėra jiems okey nuo pat tokio amžiaus", - mano R. Miliūtė.
Naujesnė Senesni