Europos humanitariniame universitete prasideda stojimas į naują lyčių studijų programą

Europos humanitarinis universitetas praneša apie sėkmingą naujos magistrantūros programos „Lyčių studijos“ pradžią, o tai reiškia, kad jau 2021-2022 mokslo metų pavasario semestrą visi norintys galės pradėti studijas EHU ir įgyti sociologijos magistro laipsnį perspektyvioje lyčių studijų srityje, rašoma pranešime spaudai.

Europos humanitarinis universitetas | Mindaugo Mikulėno nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Stojančiųjų anketų priėmimas prasideda nuo sausio 3 d. Norėdami tapti studentu jau 2022 m. kovo mėnesį, iki vasario 10 dienos (imtinai) turite atlikti kelis svarbius, bet paprastus veiksmus:

-pateikti aukštojo išsilavinimo diplomą (bakalauro / specialisto / magistro diplomą) ir kitus privalomus dokumentus;


-užpildyti online anketą;

-sudalyvauti motyvaciniame pokalbyje.

Tiems, kas neturi galimybės įrodyti anglų kalbos įgūdžių, vasario 11 d. bus organizuotas online egzaminas.

Svarbu pažymėti, kad portfolio pagrindu (stojančiųjų pasiekimų portfolio), EHU galima gauti 50% arba 100 proc. grantą studijų semestro kainos padengimui. Portfolio priėmimas vyks nuo sausio 3 d. iki vasario 7 d. Visas stojimo į magistrantūrą taisykles galima rasti čia.

Pasak programos dėstytojo, Socialinių mokslų departamento doc. Uladzislau Ivanou: „EHU lyčių magistrantūros svarbą ir būtinumą regione lemia akademinė ir politinė raida. Ji padarys sociologijos ir susijusių disciplinų tyrimus labiau matomus ir neabejotinai taps intelektualių ir praktinių susitikimų bei mainų vieta, bet, svarbiausia, leis akademiniais kanalais perduoti žinias apie lytis.

Taip pat ši magistrantūros programa turi didelę socialinę reikšmę: ji atitinka šiuolaikinius politinius ir pilietinės visuomenės poreikius, ruošia specialistus, gebančius spręsti svarbias socialines ir politines problemas, tokias kaip: lyčių politinė asimetrija teisėse ir pareigose, lyčių darbo užmokesčio nelygybė, smurtas prieš moteris, seksizmas visuomenėje, žiniasklaidoje ir viešajame diskurse, lyčių stereotipai ir kt.”.

Programos studijų plano tikslas – parengti aukštos kvalifikacijos sociologus, gebančius sistemingai analizuoti dabartinius socialinius reiškinius ir problemas, susijusias su įvairiomis lyčių kategorijomis, parengti ir įgyvendinti sociologinių tyrimų projektus ir pasiūlyti galimus socialinių problemų, susijusių su lyčių normomis, sprendimus.

Naujoji magistrantūros programa yra pagrįsta ilgalaike EHU praktika ir tradicijomis lyčių studijų srityje, nes panašią programą universitetas jau įgyvendino veikiant Baltarusijoje. Nepaisant to, ši programa yra vienintelė visavertė magistro lyčių tyrimo programa Lietuvoje ir Baltarusijoje!

Studijos pagal programą truks pusantrų metų ir bus vykdomos anglų kalba mišria forma (angl. „blended”), derinant dieninį mokymąsi Vilniuje ir nuotolinį mokymąsi.

Visa informaciją apie studijas EHU rasite puslapyje EHU.LT
Naujesnė Senesni