Vaivorykštės perėją užpaišę vandalai žalos neatlygino

Gegužės pabaigoje juodais dažais Vilniuje, Pylimo gatvėje esančią vaivorykštės perėją uždažę asmenys už padarytą žalą miestui žalos neatlygino, ketvirtadienį portalą jarmo.net informavo Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Paulius Vaitekėnas.

Perėją asmenys suniokojo iš neapykantos LGBTQ+ bendruomenei | Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Rugpjūtį Vilniaus pareigūnai baigė tyrimą dėl vaivorykštės perėjos uždažymo juodais dažais ir administracinėn atsakomybėn patraukė 2 asmenis, kuriems skirtos po 10 eurų dydžio baudos. Nors perėją juodais dažais uždažė 4 asmenys, buvo nustatyti tik 2: anti-LGBTQ+ judėjimo - šeimų gynimo maršo - veidas Antanas Kandrotas bei „etatinė" protestuotoja Astra Genovaitė Astrauskaitė.

Astra Genovaitė Astrauskaitė | Stop kadras


Vilniaus m. savivaldybė pareiškė, kad už miesto turtui padarytą žalą vandalai turės atlyginti iš savo kišenės, jeigu to nepadarys, esą savivaldybė kreipsis į teismą. Mat žala buvo patirta atnaujinant perėją po jos suniokojimo.

Šalia juoda smala ištepliotos perėjos save filmuoja A. Kandrotas | Stop kadras 


Rugpjūčio 24-ąją Vilniaus m. savivaldybės atstovas spaudai Irmantas Kuzas portalą jarmo.net informavo, kad padaryta žala įvertinta 640,62 eurais su PVM, o jeigu suma didėtų, ji bus tikslinama.

„Žalos procesas nagrinėjamas Civilinio proceso tvarka. Teismo procesas nėra prasidėjęs, nes yra duotas terminas geranoriškai susimokėti", - teigė I. Kuzas.

Tačiau geranoriškumo nei A. Kandrotas, nei A.Genovaitė-Astrauskaitė neparodė. Bet kaip ketvirtadienį informavo P. Vaitekėnas, kol kas ir Vilniaus m. savivaldybė ieškinio nepateikė.

„Kadangi ikiteisminio tyrimo institucijos nebuvo pradėjusios ikiteisminio tyrimo dėl perėjos savavalinio uždažymo, Savivaldybė negalėjo įstoti į procesą kaip civilinis ieškovas perėjos perdažymo kaštams išieškoti. Bet kiek matome iš spaudos, kaltininkai nubausti administracine nuobauda", - teigė P. Vaitekėnas.

Jarmo.net primena, kad LRT duomenimis, prie perėjos uždažymo juodais dažais taip pat prisidėjo ir Dmitrijus Vinogradovas - vienas iš prie Seimo rugpjūčio mėnesį kilusiose riaušėse akmenis į pareigūnus mėčiusių asmenų.
Naujesnė Senesni