Laišką dėl Partnerystės įstatymo turėtų pasirašyti 10 tūkst. žmonių

Viešojoje erdvėje tęsiama kampanija, kurios metu žmonės raginami pasirašyti Seimo nariams skirtą laišką, raginantį priimti Partnerystės įstatymą.

Seimo posėdis | Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kino režisierius, LGBTQ+ bendruomenės narys Romas Zabarauskas ketvirtadienį pranešė susitikęs su Seimo nariu Vytautu Mitalu bei pakvietė pasidalyti laišku viešojoje erdvėje.

„Tęsiu susitikimus su gerbiamais Seimo nariais. Šįsyk pasikalbėjome su Laisvės partijos frakcijos seniūnu, vienu iš Seimo vicepirmininkų Vytautu Mitalu. Smagu žinoti, jog Seime turime LGBT+ bendruomenės bendražygių, mėginančių laužti ledus dėl Lietuvos piliečių lygybės. Ar pavyks? Turi pavykti, bet kiekvienas privalome dėl to pasistengti. Šiandien Lietuvos žmogaus teisių centro atviras laiškas dėl partnerystės surinks 10.000 parašų! Tačiau tik jeigu dabar imsite ir juo pasidalinsite“, – savo „Facebook“ paskyroje ketvirtadienį rašė jis.


Pačiame laiške pabrėžiama, kad 2004 metais Lietuvai tapus ES nare, šalis prisiėmė įsipareigojimus „gerbti bei puoselėti ES vertybes – demokratiją, žmogaus orumą, teisę į privatų gyvenimą, minties, religijos, žodžio laisvę. Įsipareigojome nediskriminuoti asmenų dėl lyties, rasinės ar etninės kilmės, religijos ar tikėjimo, negalios, amžiaus ar seksualinės orientacijos“.

Lietuvos žmogaus teisių centras ragina priimti Partnerystės įstatymą, kuriuo būtų reglamentuoti ir tos pačios lyties asmenų porų santykiai.

„Raginame kuo skubiau į Seimo darbotvarkę grąžinti Partnerystės įstatymo klausimą ir pagaliau aiškiai ir nedviprasmiškai parodyti, kokiomis vertybėmis vadovaujasi Lietuva – europietiškomis ar visgi putiniškomis“, – rašoma laiške.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni