Raskevičius: Partnerystei besipriešinantys politikai „Lietuvą daro mažiau saugia ir atsparia“

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas pakartojo, kad Partnerystės įstatymą būtina priimti stiprinant Lietuvos saugumo padėtį.

Tomas Vytautas Raskevičius | Seimo kanceliarijos/Dž.G.Barysaitės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Anot Tomo Vytauto Raskevičiaus, užsienio šalims svarbu pranešti, jog Lietuva gina tas pačias vertybes, kaip ir jos.

„JAV yra strateginis Lietuvos partneris nacionalinio saugumo ir gynybos srityje. Labai norėčiau, kad mūsų partneriai žinotų, kad Lietuvoje jie gina ne tik teritoriją, bet ir tas pačias vertybes. Tikiuosi, kad Partnerystės įstatymui Seime aršiai besipriešinantys kolegos vieną dieną supras, kad jie savo veiksmais Lietuvą daro mažiau saugia ir atsparia“, – savo „Facebook“ paskyroje dalindamasis JAV ambasadoriaus Lietuvoje kalba, kurioje išreiškiamas palaikymas LGBTQ+ bendruomenei, trečiadienį komentavo T. V. Raskevičius.

JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas S. Gilchristas antradienį sakydamas kalbą Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose pabrėžė, kad „visi nusipelno orumo ir pagarbos nepaisant to, ką jie myli“.

Jarmo.net primena, kad jau anksčiau T. V. Raskevičius pabrėžė, jog kintanti geopolitinė situacija regione verčia Lietuvą nedelsiant apsispręsti dėl Partnerystės įstatymo priėmimo ir taip parodyti vakarams, jog valstybė renkasi vakarų, o ne rytų kryptį.

„Kintant geopolitinei situacijai, Lietuvai būtina nedelsiant apsispręsti dėl Partnerystės įstatymo, tokiu būdu patikinant mūsų strateginius ir nacionalinio saugumo partnerius, kad esame Vakarų, o ne Rytų pasaulio dalis“, – taip vasario 20-ąją, dar prieš prasidedant plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, pareiškė T. V. Raskevičius.
 
Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni