M. Galkinas – garsios Rusijos propagandinės taikiklyje: apkaltino tariamu priklausymu LGBTQ+ bendruomenei

Vienu iš pagrindinių Kremliaus propagandos veidų tapusi televizijos „Russia Today“ vadovė Margarita Simonyan pamėgino paniekinti šiomis dienomis Rusijos invaziją į Ukriną kritikuojantį komiką Maksimą Galkiną. Jos retorika atspindi homofobiškas nuostatas visuomenėje – moters teigimu, žinomas vyras, kritikuojantis Rusijos kariuomenę, yra gėjus, dėl to neteisus.

M. Simonyan | Nuotraukos šaltinis: tr.armradio.am


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip praneša portalas tv3.lt, M. Simonyan pavadino M. Galkiną homoseksualiu taip reaguodama į jo kritiką dėl Kremliaus sukelto karo.

Praėjusį savaitgalį M. Galkinas kaltino Rusijos valdžią tuo, jog ši į Ukrainą siunčia raketas, nutaikytas į gyvenamuosius namus Odesoje. Viename jų žuvo vos 3 mėnesių kūdikis.

„Jūs tuo pat metu meldžiatės už taiką (Rusijos valdžios atstovai), vežate Šventąją ugnį į Maskvą ir tuo pat metu siunčiate raketas į Odesą, dėl ko žūva 3 mėnesių kūdikis. Ar čia ir vėl ne mes buvome?“ – M. Galkiną cituoja tv3.lt

Kreipdamasis į rusus, garsus vyras kritikavo jų požiūrį, kad esą dėl karo kalti „ne mes“. „Visur mes, bet ne mes. O mes ten išvis ką veikiam?“ – taip kalbėjo M. Galkinas.

Tačiau vietoje to, kad atsakytų į kritiką dėl sukelto karo Ukrainoje, Rusijos valdžios kontroliuojamos ir tik jai palankią informaciją skelbiančios televizijos vadovė M. Simonyan griebėsi visiškai nesusijusios temos – tariamo M. Galkino priklausymo LGBTQ+ bendruomenei. 

Maskvos kontroliuojamoje žiniasklaidoje plušanti propagandistė aiškino, kad „žmogus, apie kurį visiems seniai aišku, kad jis gėjus“ esą „leidžia sau menkinti mano gimtinę, neturėdamas nė menkiausio supratimo apie nieką“. Verta atkreipti dėmesį, kad tokiu pasisakymu pati M. Simonyan pademonstravo Rusijoje diegiamą nesupratimą apie karą Ukrainoje: ji vykstančią žiaurią agresiją ir mėginimą okupuoti suverenią Ukrainą pavadino „specialiąja karine operaciją“ (įstatymais Rusijoje uždrausta karą Ukrainoje vadinti karu). Tai atitinka Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino retoriką, jog esą Ukrainoje rusų kariai siekia „demilitarizuoti ir denacifikuoti“ ukrainiečius. Už šių žodžių slepiasi beatodairiškas Rusijos armijos žiaurumas – griaunami pastatai, nusitaikyta į ligonines, miršta niekuo dėti civiliai, į kuriuos šaudoma specialiai, be to, prievartaujamos mergaitės ir moterys.

Rusijos žiniasklaidoje šie ir panašūs faktai atremiami propagandiniais teiginiais, jog neva tai daro ne rusų kariai, o patys ukrainiečiai.

Be to, M. Simonyan menkinantys pasisakymai, jog esą M. Galkinas yra homoseksualus, ištarti, ko gero, neatsitiktinai. Yra žinoma, kad didžioji Rusijos visuomenės dalis išlieka itin homofobiškų pažiūrų, o Kremlius save mėgina pateikti kaip tradicinių vertybių gynėju, siekiančiu apsaugoti Ukrainą nuo vakarų, tame tarpe – ir taip vadinamos LGBTQ+ propagandos. Plačiau apie Rusijoje vyraujančią „tradicinių vertybių politiką“ skaitykite publikacijoje „Mindaugas Kluonis. Ko galime pasimokyti iš Ukrainos?

Kaip skelbia Europos Taryba, M. Simonyan yra viena iš centrinių figūrų Rusijos vyriausybės kontroliuojamoje propagandos mašinoje, dėl to jai pritaikytos ES sankcijos. Anglų kalba transliuojamas kanalas „Russia Today“ dar prieš vasario 24-ąją pradėtą invaziją į Ukrainą mėgino teigiamai nušviesti Rusijos vaidmenį okupuojant Krymą ir separatistų veiksmus Donbase.

O tuo metu M. Galinas kartu su Ala Pugačiova išvyko į Izraelį. Rusijoje dėl Ukrainos palaikymo jam ketinama kelti baudžiamąją byla, skelbia delfi.lt

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni