Seime pritarta įstatymo, „auklėjančio“ nėštumą nutraukti apsisprendusias moteris, pateikimui

Ketvirtadienį Seime pritarta pirmam Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo papildymo projekto žingsniui. Jame siūloma apie nėštumo nutraukimą svarstančioms, nėštumo nutraukimą ar persileidimą patyrusioms moterims privalomai iš gydytojo gautų informaciją apie pagalbą, teikiamą „krizinio nėštumo“ atveju.

Morgana Danielė | O. Posaškovos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Laisvės frakcijos atstovė Morgana Danielė tokį parlamento žingsnį smarkiai kritikuoja.

„Nusimato dar viena kova už moterų teises. Šįkart Seimo vyrai imasi „auklėti“, „mokyti“ ir „globoti“ moteris, kurios pasirinko nutraukti nėštumą. <...> Sveikatos priežiūros specialistai, matydami, kad jų pacientai išgyvena psichologinius sunkumus, ir dabar nedvejodami nukreipia juos į Psichikos sveikatos centrą. Kam reikalingas papildomas „įpareigojimas" medikams? Vieša paslaptis.

Įveikęs pateikimą, projektas bus svarstomas komitetuose, dėl jo bus balsuojama Seimo salėje. Dar turime laiko sustabdyti šią keistą iniciatyvą. Būkime aktyvios! Aš jau planuoju atsakomuosius veiksmus“, – ketvirtadienį pareiškė Seimo narė Morgana Danielė. 

Kaip praneša lrt.lt, ketvirtadienį už Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo papildymo projektą, pateiktą Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūno Lino Kukuraičio, po pateikimo balsavo 41 Seimo narys, prieš buvo 8, susilaikė 21 parlamentaras. Po svarstymo Seimo komitetuose į Seimo salę projektas sugrįš birželio 14-ąją.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni