Už „šeimos vertybėmis“ paremtą sąjungą su Rusija pasisakęs Z. Jedinskij atleistas iš Seimo nario Č. Olševskio patarėjo pareigų

Tik už vyro ir moters šeimą pasisakantis buvęs Seimo narys Zbignevas Jedinskij, po pralaimėtų Seimo rinkimų 2020-aisias ėjęs parlamentaro Česlovo Olševskio patarėjo pareigas, galiausiai buvo iš jų atleistas. Apie tai trečiadienį pranešė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) priklausęs politikas „užlėkė“ parašęs prokremlišką įrašą „Facebook“ paskyroje. 

Zbignev Jedinskij | Seimo kanceliarijos/Olgos Posaškovos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šiuo metu Rusijai vykdant brutalius karinius veiksmus Ukrainoje – jos kariams žudant niekuo dėtus civilius gyventojus ir naikinant ištisus miestus – Z. Jedinskij panoro pasisakyti, kad ES ir NATO narė Lenkija turi susijungti su Rusija, o iš minėtų organizacijų – išstoti.

Kaip rašo lrt.lt, LLRA-KŠS sąraše pirmu numeriu 2020 metais kandidatavęs Z. Jedinskij savo paskyroje „Facebook“ prieš kelias savaites parašė, kad „Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija“. Politikas teigė manantis, kad „tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“.

Toks Z. Jedinskij pasisakymas viešojoje erdvėje sulaukė aršios kritikos dėl prokremliškumo. Neilgai trukus Z. Jedinskij sustabdė narystę partijoje, o trečiadienį sulaukė žinių apie atleidimą. 

„Č. Olševskis informavo, kad jis atleido Jedinskį. Teisingas žingsnis, o kiek tai paveiks Z. Jedinskio įtaką partijoje, pamatysime“, – trečiadienį komentavo Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.


Jarmo.net primena, kad savaip įsivaizduojamas krikščioniškas ir šeimos vertybes Z. Jedinskij demonstravo jau anksčiau. Prieš Seimo rinkimus 2020 metų rudenį buvęs parlamentaras aiškino, kad LLRA-KŠS nepasisako už tos pačios lyties porų šeimas ir remia tik vadinamąsias tradicines šeimas, kurias sudaro vyrai ir moterys. O praėjusią kadenciją ėjęs Seimo nario pareigas, jis norėjo Lietuvoje visiškai uždrausti abortus.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni