Visuomenė kviečiama spręsti, kas gaus Vaivorykštės apdovanojimą

Jau prasidėjo Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų 2020–2021 internetinis balsavimas. Beveik dvi savaites visuomenė spręs, kas labiausiai nusipelnė svarbiausių žmogaus teisių apdovanojimų Lietuvoje, praneša Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba (LGKT).

Asociatyvi Annos Shvets/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip pranešime ketvirtadienį informavo LGKT atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė, vienas iš apdovanojimų – Vaivorykštės apdovanojimas – skiriamas už nuopelnus LGBTI+ teisių atstovavimo srityje, mažinant homofobijos, transfobijos ir bifobijos daromą žalą bei skatinant LGBTI+ atvirumą ir didesnę integraciją į visuomenę.

Jį gauti pretenduoja:

Viktorija Kolbešnikova, viena iš „Kaunas Pride“ organizatorių | Martyno Ambrazo nuotr.

„Kaunas Pride“. Eitynių komanda nominuota už pirmąsias LGBTI+ eitynes Kaune, atkaklumą jas organizuojant ir bendruomenių sutelkimą. „Kaunas Pride“ organizatoriai 2021 m. rudenį surengė pačias pirmąsias LGBTI+ eitynes Kauno mieste. Nors iš miesto valdžios organizatoriai sulaukė priešiškos reakcijos, visus nesklandumus jiems pavyko įveikti teisinėmis priemonėmis. Renginyje dalyvavo daugiau nei 2 tūkstančiai kauniečių ir miesto svečių.

Lukas Gricius ir Naglis Bierancas | Martyno Ambrazo nuotr.


Naglis Bierancas ir Lukas Gricius. Jie nominuoti už aktyvią komunikaciją medijose siekiant visų porų lygybės pripažinimo. 2021 m. „L'Officiel Lithuania“ vasario mėn. viršelį papuošė jų nuotrauka. Vyrai įvairiose žiniasklaidos priemonėse atvirai dalinosi savo meilės istorija, taip prisidėdami prie advokacijos už teisinį vienalytės partnerystės santykių pripažinimą Lietuvoje.


Rasa Račienė | Martyno Ambrazo nuotr.

Rasa Račienė, „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ narė. Ji nominuota už nutrauktą tylą ir pagalba tėvams, auginantiems LGBTQ+ vaikus. Reaguodama į besitęsiančias diskusijas dėl Partnerystės įstatymo priėmimo Lietuvoje, R. Račienė inicijavo LGBTQ+ bendruomenę palaikyti kviečiančio atviro laiško paskelbimą, kurį pasirašė beveik 20 000 žmonių. Ji taip pat inicijavo susitikimą su Prezidentu Gitanu Nausėda, kurio metu jie aptarė LGBTQ+ asmenų situaciją Lietuvoje. Po susitikimo ji su bendraminčiais įkūrė organizaciją „Mamos už LGBTQ+ vaikus“. Organizacija aktyviai bendrauja su politikais ir kitais žmonėmis siekdama tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimo.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni