„Baltic Pride“ 2022 žvaigždė Leona Winter: „Visos vaivorykštės spalvos kuria jos grožį“

Leona Winter yra prancūzų „drag“ karalienė, geriausiai žinoma kaip antrojo Čilės realybės šou „The Switch Drag Race“ (Ru Paulo „Drag Race“ versija) sezono nugalėtoja.

Leona Winter | Nuotraukos šaltinis: lgl.lt


Eglė Kuktoraitė, lgl.lt

egle@gay.lt

2019 metais Leona dalyvavo aštuntajame prancūziškos „The Voice“ versijos sezone ir pateko į pusfinalį. 2017 metais ji tapo grožio konkurso „Mis Europa Continental“ nugalėtoja.

Birželio 4 dieną Leona Winter pirmą kartą pasirodys Lietuvoje „Baltic Pride“ 2022 koncerte „Išdidūs miestai“ prie Baltojo tilto iškart po eitynių „Už lygybę ir taiką“. Su Leona Winter susėdome aptarti jos būsimo pasirodymo „Baltic Pride“.

– Ar galėtumėte plačiau papasakoti apie savo karjerą? Kaip tapote „drag“ atlikėja?

– Dainavimo, šokių ir vaidybos pamokas pradėjau lankyti būdama 8-erių metų. Pirmą kartą nusigrimavau kabareto, kurį su vyru įkūrėme Sitgese (Barselona), atidarymo vakarą. Tada natūraliai buvau pastebėta, nes buvau vienintelė „drag“ atlikėja, dainavusi gyvai. Taip pat dalyvavau keliuose nedideliuose konkursuose. Ir tada mano karjeroje įvyko postūmis dėl dalyvavimo „The Switch“. Tai leido man įgyti patirties ir žinomumo bei pradėti gastroles Europoje ir visame pasaulyje.

Leona Winter | Nuotraukos šaltinis: lgl.lt


– 2017 metais tapote grožio konkurso „Miss Europe Continental“ nugalėtoja, o 2018 metais laimėjote konkursą „Mis Latina Continental“. Ką jums davė ši patirtis?

– Dalyvavimas grožio konkurse labai skiriasi nuo kitų patirčių. Grožio konkursas leidžia kitiems parodyti geriausią savo paties versiją. Konkursas leidžia atskleisti tiek meninius sugebėjimus, tiek žmogiškąsias savybes, taip pat pasirūpinti savo apranga ir išvaizda. Tai įtempta, bet jaudinanti patirtis. Ištisus metus galvojau, kas labiausiai tiktų tokiam konkursui, o kai vizija įgyvendinama scenoje, tai tampa ir išsivadavimu, ir dideliu malonumu. Tačiau gražiausia yra asmeninė evoliucija.

– 2019 metais dalyvavote aštuntajame prancūziškos „The Voice“ versijos sezone, prisijungėte prie dainininkės Jenifer komandos ir patekote į pusfinalį. Kas jus paskatino atrasti savo balsą?

– Mane visada įkvėpė didžiosios šou pasaulio divos, įskaitant Celine Dion ar Shirley Bassey. Tačiau man taip pat patinka dainuoti ir šokti pagal didžiausius pop, disko ar estrados hitus. Todėl Jenifer man buvo širdies ir logikos pasirinkimas. Labai norėjau parodyti, kad galiu būti šou mergina su stipriomis žinutėmis ir balsu, kuri prisitaiko prie daugybės skirtingų registrų. Net jei mano pirmąja meile ir išliks gražios liūdnos meilės dainos.

– 2018 metais pasirodėte kaip viena iš penkiolikos antrojo „The Switch“ sezono dalyvių ir tapote sezono nugalėtoja. Kaip šis pasiekimas paveikė jūsų karjerą?

– „Switch“ išliks ta patirtimi, kurioje aš labiausiai patobulėjau meno srityje. Tai, kad laimėjau, leido man įtvirtinti savo vardą ir savo darbą „drag“ kultūros pasaulyje. Tai leido man susipažinti su Pietų Amerikos ir JAV visuomene. Mane įkvėpė jų kultūros, o tai dar labiau ugdė mano charakterį.

Leona Winter | Nuotraukos šaltinis: lgl.lt


– Kaip manote, kodėl JAV „drag“ kultūra populiaresnė nei Europoje? Ar Europai reikia „drag“ pasirodymų, tokių kaip Ru Paulo „Drag Race“? Kaip manote, ar šios laidos koncepcija pasiteisino Europoje? Kokių žingsnių būtų galima imtis siekiant labiau integruoti „drag“ kultūrą?

– JAV visada buvo daugelio kultūros raiškos priemonių pradininkė, ypatingai „drag“ meno srityje. Didieji Amerikos miestai skatino gyventojų atvirumą, taigi ir Amerikos „drag“ scenos atsiradimą. Europa yra konservatyvesnis žemynas. Sulaužyti visuomenės kodus čia yra sudėtingiau. Ru Paulo „Drag Race“ pagaliau atvyko į Europą ir tam jau seniai atėjo laikas! Europos „drag“ karalienės pagaliau turi galimybių būti matomos tiek televizijoje, tiek socialiniuose tinkluose. Tikiuosi, kad nacionaliniai televizijos kanalai ir toliau transliuos šį žaidimą ir suteiks dar daugiau eterio ekrane mūsų fantastiškoms „drag“ atlikėjoms.

– Kodėl jums svarbu pasirodyti „Baltic Pride“ 2022? Koks buvo jūsų įsimintiniausias pasirodymas „Pride“ renginiuose?

– Nekantrauju atrasti naują šalį ir naują kultūrą! Esu tikra, kad vilniečiai mane priims išskėstomis rankomis ir nekantrauju su jais pasidalinti savo dainomis! Tikiuosi, kad galiu paskatinti jų pasididžiavimą, kad yra šios gražios bendruomenės dalimi. Kiekvienas pasirodymas „Pride“ renginiuose yra įsimintinas, bet jei būtina pasirinkti vieną, pasirinksiu patį pirmąjį, kuriame dalyvavau: Sitgeso „Pride“ Ispanijoje su nuostabiu vaizdu, kai jūra laužo bangas į auksinį smėlį.

Leona Winter | Nuotraukos šaltinis: lgl.lt


– Ar esate susipažinusi su LGBT žmogaus teisių padėtimi Lietuvoje? Ar tikite, kad mūsų šalyje greitai padarysime pažangą? Ar laukiate savo pasirodymo Lietuvoje? Ko galime tikėtis iš jūsų pasirodymo „Baltic Pride“ 2022?

– Nelabai nusimanau apie LGBT teises Lietuvoje, bet žinau, kad homoseksualumas šioje šalyje nebelaikomas nusikaltimu dar neilgą laiką. Taip pat žinau, kad santuoka visiems dar nėra prieinama. Laikau kumščius, kad pasaulio atvirumas kuo greičiau paveiktų politiką ir žmones, kad per ateinančius kelerius metus padėtis Lietuvoje pasikeistų, o LGBT žmogaus teisės būtų užtikrinamos visame pasaulyje. Labai nekantrauju koncertuoti Vilniuje. Galite tikėtis linksmo pasirodymo, aukšto vokalo ir jums patinkančių dainų, kurias atliksime visi kartu!

– Ar galėtumėte papasakoti linksmiausią istoriją, nutikusią koncertuojant?

– O… scenoje nepasitaikė labai juokingų nutikimų, bet prisimenu vieną kartą, kai man viduryje dainos nutilo mikrofonas, nes nebuvo pakeistos jo baterijos! Akivaizdu, kad iš pradžių tai atrodė kaip labai gėdinga situacija, bet galiausiai liko tik gražus prisiminimas, nes publika pradėjo dainuoti su manimi ir palaikyti mane ištikus šiam nedideliam nesusipratimui.

– Ar „Eurovizijos“ dainų konkurse jūsų šaliai atstovavo draugiški LGBT bendruomenei atlikėjai?

– Žinoma! Mes, be kitų puikių atlikėjų, turėjome savo atstovą Bilalą Hassani! Jis buvo puikus mūsų šalies atstovas „Eurovizijos“ dainų konkurse ir toliau įkvepia bei suteikia matomumo mūsų bendruomenei Prancūzijoje. Atskleisiu: tikiuosi, kad vieną dieną būsiu ta, kuri didžiuosis atstovaudama Prancūzijai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Tai tikra svajonė!

– Ko palinkėtumėte LGBT bendruomenei Lietuvoje?

– Linkiu jiems kuo greičiau sulaukti lygybės, kurios nusipelnė visi! Didžiuokitės tuo, kas esate, ir atminkite, kad būtent ši įvairovė daro mūsų pasaulį gražų. Juk kiekviena vaivorykštės spalva prisideda prie jos grožio ir išskirtinumo.

LGL informacija

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni