Kauno LGBTQ+ aktyvistas paliko liberalų gretas: sako, kad sprendimą lėmė atvira homofobija, užgaulūs komentarai apie „vaivorykštės“ partijos kūrimą

Vienas iš „Kauno Pride“, įvykusio praėjusiais metais, organizatorių Rokas Garliauskas paskelbė paliekantis Liberalų sąjūdį. Vaikinas teigė, kad tai lėmė atvira homofobija, idėjų „gesinimas“ bei tildymas.

Rokas Garliauskas | Asmeninio archyvo nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Buvęs Liberalų sąjūdžio narys R. Garliauskas apie apsisprendimą palikti partiją viešai informavo penktadienį.

„Apmaudu, kad po daugybės valandų, praleistų prie siūlymų, pataisų ar komunikacinių gairių, orientuotų į modernias, europietiškas ir, svarbiausia, liberalias vertybes, šie darbai būdavo paslepiami stalčiuje, o LGBTQ+ ir žmogaus teisių klausimų svarbą turėjau nuolat (ir dažniausiai nesėkmingai) įrodinėti partijos kolegoms. Paradoksalu – liberalų partijoje liberalios idėjos pasitinkamos su milžinišku pasipriešinimu. Partijoje yra ir progresyviai mąstančių žmonių, tačiau jie – mažuma“, – savo „Facebook“ paskyroje nurodė R. Garliauskas.

Jaunuolis tikino susidūręs su homofobija.

„Liberalų sąjūdyje nėra vietos vakarietiškai žmogaus teisių darbotvarkei – susidūriau su homofobija, nukreipta tiek prieš mane asmeniškai, tiek prieš visą judėjimą už žmogaus teises. Ne kartą sulaukiau komentarų, jog kuriu dar vieną „vaivorykštinę“ partiją, tuo tarpu LRLS (Liberalų sąjūdis, – jarmo.net) yra konservatyviųjų liberalų partija. Ironiška, kad ši organizacija neatitinka nei konservatyvių, nei liberalių vertybių. Priešingai – LRLS veidmainiškai stengiasi įtikti visiems, o rezultate lieka ne tik be progresyvių idėjų, bet ir be jokios krypties“, – apmaudo neslėpė R. Garliauskas.

Vaikinas kartu pranešė įstojęs į Laisvės partiją. „Anksčiau vertinau ilgametę istoriją turinčias partijas, tačiau, kai vis labiau akis bado skeletai, slypintys partinėse spintose, tai dar kartą įrodo, kad jau pribrendome modernioms idėjoms kurių trokšta visuomenė.

LRLS nuolat turėjau klausytis, kad žmogaus teisės yra neaktualus klausimas ir niekada netaps prioritetu. Priėmiau sprendimą prisijungti prie žmonių, kuriems rūpi žmogaus teisės ir socialinė politika, tokios komandos, kuri nori kurti Lietuvą, atvirą visiems.

Jungiuosi prie Laisvės partijos. Atėjo laikas kurti tokią visuomenės ateitį, kokios noriu pats“, – tikino R. Garliauskas.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni