Raskevičius: vaivorykštės žemėlapyje Lietuva krito į 35 vietą

Tarptautiniame 2022 metų „Vaivorykštės indekse“ teigiamas Lietuvos įvertis padidėjo vienu procentiniu punktu nuo 23 proc. iki 24 proc., ketvirtadienį paskelbė Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

Asociatyvi Anna Shvets/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tačiau Seimo narys pastebėjo, kad praėjusiais metais bendrame Europos šalių reitinge Lietuvai užėmus 34-ąją vietą, šiais metais šalis krito  į 35-ąją vietą. 

„LGBT žmogaus teisės geriau nei Lietuvoje užtikrinamos, pavyzdžiui, Estijoje, Gruzijoje (Sakartvele, – jarmo.net), Čekijoje ir daugelyje Balkanų valstybių. Blogiau už mus Europos Sąjungoje atrodo tik Latvija, Lenkija, Bulgarija ir Rumunija. Esame – tradiciškai – penkti nuo galo“, – teigė T. V. Raskevičius.

Žemėlapis


„Laisvietis“ akcentavo, kad procentinį Lietuvos įverčio padidėjimą lėmė nuo gegužės 1-osios panaikintas draudimas homoseksualiems vyrams tapti kraujo donorais, o esą smukimą bendrame reitinge sąlygojo tai, kad kitos valstybės mažiau trypčioja vietoje ir ryžtingiau imasi pokyčių.

„Įdomu pastebėti, kad jei praėjusiais metais būtume priėmę Partnerystės įstatymą, bendrame Europos šalių reitinge būtume pakilę maždaug per 3-4 pozicijas į viršų ir būtume aplenkę tokią Europos senbuvę kaip Italija. Ką gi, šią klaidą teks ištaisyti šiemet.

Visuomet sakau, kad žmogaus teisių padėties vertinimas priklauso nuo to, su kuo lygini. Labai noriu, kad Lietuva būtų Vakarų, o ne Rytų pasaulio dalimi. Ir tas apsisprendimas niekada dar nebuvo toks svarbus, koks jis yra šiandien“, – įsitikinęs T. V. Raskevičius.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni