Šeimų šventės dalyvius pasveikinusi V. Čmilytė-Nielsen – apie pagarbą LGBTQ+ šeimoms: „Mūsų valstybė pernelyg ilgai dvejoja“

Sekmadienį Vilniuje Katedros aikštėje susirinkę žmonės mini Tarptautinę šeimos dieną. Renginyje „Visos šeimos – svarbios“ laukiamos įvairios šeimos, taip pat – ir LGBTQ+ bendruomenės nariai. Pirmoji sveikinimo žodį tarė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Viktorija Čmilytė-Nielsen | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nors į susirinkusiuosius vaizdo įrašo sveikinimu pirmasis turėjo kreiptis prezidentas Gitanas Nausėda, tačiau iškilus techninėms kliūtims, į sceną pirmoji žengė Seimo pirmininkė.

„Tikrai tai nebuvo suplanuota, tačiau neturime video prezidento“, – sukėlusi minioje juoko bangą, ištarė renginį vedanti aktorė Elžbieta Latėnaitė.

 

Tuomet ant scenos pasirodžiusi Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, sveikindama susirinkusiuosius šeimų šventėje, pažymėjo nuolat galvojanti ir apie savo pačios šeimą.

„Sveiki visi susirinkusieji į visų šeimų šventę. Eidama čia pas jus aš galvojau, tiesą pasakius, apie tai, kad reta mama neužduoda sau tokių įvairių sudėtingų klausimų, pavyzdžiui, ar viską padariau tam, kad mano vaikas jaustųsi gerai, ar visada randu pakankamai dėmesio, laiko, meilės, gerų žodžių, ar įstengiu jį paruošti gyvenimui, ar visada buvau tada, kai labiausiai reikėjo pagalbos“, – į susirinkusiuosius kreipėsi Seimo pirmininkė.

Kartu V. Čmilytė-Nielsen pabrėžė, kad tokios problemos išsprendžiamos, nes ji turi galimybę rinktis, kokioje šeimoje ir kaip gyventi. Tokią galimybę, anot jos, turi turėti kiekvienas šalies gyventojas.

„Mūsų valstybė pernelyg ilgai dvejoja, abejoja, svarsto, ar visos šeimos yra vienodai svarbios, ar visos šeimos yra vienodai gerbtinos. Kodėl pritrūksta drąsos paprastai ir aiškiai įvardyti, kad dviejų žmonių, įsipareigojusių, atsakomybę vienas kitam jaučiančių žmonių sąjunga, yra šeima?“ – kalbėjo Seimo pirmininkė.


Ji sakė besitikinti, kad su Lietuvos žmonių pagalba LGBTQ+ asmenų situacija gali pasikeisti į gerą dar iki 2024-ųjų metų, kai vėl vyks Seimo rinkimai. „Mes šiandien turime skolą žmonėms, kurie gyvena kartu, kurie yra vienas kitam įsipareigoję, kuriuos sieja jausmai. Atiduokime šią skolą, būkime tokia valstybe, kuri yra vakarietiška, kuri atsikratė kompleksų, kuri yra pažangi. Statykime tokią valstybę kartu. Už jus, už visas šeimas“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni