Sureagavo į Saudargo pasisakymus: kai jūsų namą gesins LGBTQ+ ugniagesys, pasakykite, kad laikote jį prastesniu už save

Seimo vicepirmininkas, konservatorius Paulius Saudargas pirmadienį pristačius Civilinės sąjungos įstatymą pareiškė jo nepalaikysiantis, nes, jo žodžiais, siekiama artėti prie tos pačios lyties asmenų santuokos įteisinimo Lietuvoje.

Mantas Meškerys ir Paulius Saudargas | Jarmo.net koliažas (E. Norvilytės nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Projekto nepalaikysiu, bet jau bręsta tokia kompromisinė alternatyva. (...) Siūlysime įvesti artimųjų sąvoką, kuri spręstų tiek vienalyčių porų, tiek gyvenančių seserų, brolių ar senolių, gyvenančių kartu, kurie nori išspręsti savo turtinės, informacijos pateikimo, priežiūros klausimus. Tai tokią alternatyvą teiksime, jei norime tą dalį išspręsti, mes ją išspręsime. O jei yra filosofinė karų diskusija, ką mes laikome šeima, tada nuomonės išsiskirs“, – naujienų agentūrai ELTA teigė P. Saudargas.

Tokia pozicija sukėlė LGBTQ+ bendruomenės palaikytojų pasipiktinimą. Vienas iš politiko žodžius kritikuojančiųjų – muzikantas Mantas Meškerys, sekmadienį renginyje „Visos šeimos – svarbios“ pasirodęs ant scenos ir atlikęs kelis savo kūrinius.

„Facebook“ paskyroje vaikinas kreipėsi į P. Saudargą.

„Tik norėjau jums kai ką pasakyti.

Kitąsyk, kai papulsite į ligoninę ir jus gydys daktaras ar daktarė, kuri yra LGBT;

Kitąsyk, jeigu jus kas nors užpuls, apiplėš ar padarys kitokį nusikaltimą prieš jus, o įvykio tyrėjas/policininkas bus LBGT žmogus;

Kitąsyk, jeigu jūsų namuose kils gaisras, o jį gesinti atvažiuos žmogus, kuris yra LGBT;

Kitąsyk, kai kirpsitės plaukus, o kirpėją/s bus LGBT;

Kitąsyk, kai valgysite maistą restorane, kurio padavėjas ar virėjas yra LGBT;

Kitąsyk, kai skrisite lėktuvu, kurį pilotuoja LGBT žmogus;

Kitąsyk, kai skęsite vandens telkiny, o gelbėtojas/-a bus LGBT;

Ir kitąsyk, jeigu, neduok dieve, karas ateis iki mūsų šalies, ir jūsų gyvybę saugos LGBT karys/-ė;

Kai taip nutiks, jūs, Pauliau, nepamirškite, kad buvote tas, kuris matėte šiuos žmones kaip prastesnius už save ir nenorėjote, kad jie turėtų tas pačias teises kaip ir jūsׅ“, – Seimo vicepirmininkui pareiškė M. Meškerys.

LGBTQ+ žmonių palaikytojas paragino P. Saudargą bent išdrįsti pasakyti LGBTQ+ asmenims, kurie teiks jam paslaugas arba pagalbą, jog jų nepalaiko.

„<...> kadangi taip uoliai atstovaujate ir didžiuojatės savo šituo „požiūriu“, kitąsyk prieš gaudamas iš šitų žmonių pagalbą ar paslaugą, pasakykite jiems tai. Pasakykite, kad jūsų nuomone jie neverti tokių pačių teisių kaip jūs“, – į P. Saudargą kreipėsi M. Meškerys.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni