Išpuolio vietą Osle nusėjo vaivorykščių ir gėlių jūra

Po kruvinos šeštadienio nakties Osle – susikaupimas ir rimtis. Prieš LGBTQ+ asmenis teroro ataką įvykdęs užpuolikas suimtas, o į Norvegijos sostinės gatves, kuriose buvo mėginta pasėti paniką ir baimę, išėjo žmonės, išpuolio vietą nukloję gėlių ir vaivorykščių vėliavų jūra.

Teroras Osle paskatino žmones išreikšti solidarumą LGBTQ+ bendruomenei | Nuotraukų šaltinis: „Twitter“


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

1 val. 14 min. Oslo centre prie LGBTQ+ klubo „London Pub“ paleistos kulkos pražudė 2 ir sužeidė dar 21 žmogų. Teisėsauga teroristą sulaikė 1 val. 19 min. ir visuomenei pranešė, kad vyras jau buvo žinomas žvalgybai dėl pasireiškusio radikalėjimo. Deja, užbėgti įvykiams už akių nespėta. 

Šeštadienio rytą Norvegijos ir viso pasaulio LGBTQ+ bendruomenė pabudo išgirdusi šokiruojančias žinias. Saulei nušvietus dangų dar buvo matyti vienas juodų maišų ir apie jį susirinkę medicinos ekspertai.

Osle šeštadienį turėjusios įvykti LGBTQ+ eitynės atšauktos. Nepaisant to, Norvegijos sostinės gatvėse vyksta pro-LGBTQ+ demonstracijos, kurių dalyviai išreiškia solidarumą su visais, kuriuos palietė ši kruvina ataka.


 Apmaudas ir liūdesys, nerimas ir baimė – tai neišvengiamos teroro akto pasekmės. Tačiau Norvegijoje žmonės neleidžia šioms emocijoms jų užvaldyti. 

„We're here, we're queer, we won't disappear“, (lt. mes čia, mes „queer“, mes nepradingsime) – skandavo dalis žmonių, žygiuodami šalia įvykio vietos.

   

Prie jų renkasi žuvusių aukų gedintys ir sužeistųjų gailintys žmonės. Matyti, kaip teroro atakos vietą nukloja vaivorykščių vėliavėlės ir gėlių puokštės.  


„Visiems homoseksualiems žmonėms, kurie dabar bijo ir gedi, sakau, kad mes visi esame su jumis“, – pareiškė Norvegijos premjeras Jonas Gahr Store.

 
Visoje sostinėje sustiprintos policijos pajėgos – pareigūnams, kurie paprastai ramioje Norvegijoje ginklų nesinešioja, liepta apsiginkluoti.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni