Lietuvos homofobams džiūgaujant dėl išpuolio prieš LGBTQ+ asmenis, sureagavo Teisingumo ministrė

Norvegijoje islamistinių pažiūrių užpuolikui šeštadienio naktį prieš LGBTQ+ asmenis surengus teroro aktą, Lietuvos naujienų portalų komentarų sekcijas ir žiniasklaidos puslapių socialinių tinklų paskyras užplūdo prieš homoseksualius asmenis nukreipti komentarai. Džiūgaujama, kad įvykdytas toks brutalus ir kruvinas išpuolis.

E. Dobrowolska | Teisingumo ministerijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Dalis homofobiškai nusiteikusių asmenų teisina šeštadienio naktį prie LGBTQ+ klubo šaudyti pradėjusį ir 2 žmones pražudžiusį, dar 21 sužeidusį teroristą. 

Į tai, jog komentarų skiltyse dalis asmenų rašo prieš LGBTQ+ asmenis nukreiptus komentarus, sureagavo Teisingumo ministrė Evelina Dobrowolska.

„Šaudynės Osle yra žiaurus išpuolis ne prieš konkrečius asmenis, o visą bendruomenę. Baimės ir nesaugumo jausmas yra neišvengiamas padarinys visų neapykantos nusikaltimų ar teroristinių išpuolių.

Todėl tik nulinė tolerancija neapykantos kalbai gali užtikrinti visų piliečių ir visuomenės grupių saugumą.

Tuo tarpu komentaruose matome šios dienos realybę ir lygiavertiškumo suvokimą“, – rašė E. Dobrowolska, pasidalijusi momentine ekrano kopija, kurioje matyti, kaip vienas „Facebook“ vartotojų šlovina teroro aktą įvykdžiusį vyrą. 

Momentinė ekrano kopija

Taip pat skaitykite:

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni