Teroras Osle: atskleista įtariamojo tapatybė – islamistiniam tinklui priklausęs vyras žvalgybos buvo apklaustas dar gegužę

Šalia LGBTQ+ klubo „London Pub“, o taip pat ir kitų netoli esančių vietų kruvinas šaudynes surengęs vyras – iraniečių kilmės 42-erių metų Norvegijos pilietis Zaniaras Matapouras, skelbia bild.de

Zaniaras Matapouras | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Policija jį po šeštadienio naktį surengtų šaudynių sulaikė 1 val. 19 min. – po penkių minučių nuo pirmųjų paleistų kulkų. Išpuolyje žuvo 2 žmonės, dar 21 patyrė sužalojimus.

Skelbiama, kad sulaikymo metu susišaudymas neįvyko, nors įvykio vietoje vietoje iš įtariamojo paimtas automatinis ginklas ir dar vienas šaunamasis ginklas

Teroro išpuolis prieš LGBTQ+ bendruomenę pačioje Oslo širdyje sukrėtė Norvegiją. Teisėsaugos institucijos sostinėje paskelbė aukščiausią perspėjimo lygį apie terorą . Tai reiškia, kad tikėtini kiti tęstiniai išpuoliai, tad imtasi papildomų atsargumo priemonių – atšauktos šeštadienį Osle turėjusios įvykti LGBTQ+ bendruomenės eitynės.

Taip pat skaitykite:

Norvegijos nacionalinė naujienų tarnyba pranešė, kad šeštadienio naktį įvykdytą teroro aktą teisėsaugininkai priskiria islamistiniam išpuoliui.

Norvegijos žvalgyba, skelbia bild.de, vyrą ėmė stebėti nuo 2015 metų dėl pastebėto radikalėjimo ir jo priklausymo islamistų tinklui.

Jį tyrėjai apklausė dar šių metų gegužę, tačiau pareigūnai priėjo išvadą, kad neva Z. Matapouras smurtinių ketinimų neturi.

Vyriškis su šeima į Norvegiją atvyko praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje ir ne kartą buvo siejamas su kriminaliniais nusikaltimais.

Remiantis žiniasklaidos duomenimis, 1999 metais jis nuteistas 10 mėnesių kalėti už išpuolį peiliu. Tačiau apeliacinis teismas bausmę sužvelnino iki 30-ties dienų motyvuodamas tuo, jog nuteistasis turi psichologinių problemų ir yra jauno amžiaus.

Prieš 6-erius metus Z. Matapouras vėl buvo nuteistas 90 dienų kalėjimo po to, buvo sučiuptas su 100 gramų kokaino.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni