Teroras Osle: išpuolį surengęs vyras buvo žinomas žvalgybai, vertinama jo psichikos būklė

Po šeštadienio naktį Norvegijos sostinėje įvykusio kruvino išpuolio pareigūnai sulaikė 42 metų vyrą, kuriam pareikšti kaltinimai 2 žmonių žmogžudyste, daugiau nei dviejų dešimčių kitų žmonių sužalojimu, pasikėsinimu nužudyti ir teroristinio akto surengimu. 

Prie naktinio LGBTQ+ klubo „London Pub“ žmones neša gėles, vaivorykštės spalvų vėliavas | Olav Olsen (aftenposten.no nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip praneša alarabiya.net, įtariamasis, policijos surimtas po naktį Osle įvykusių mirtinų šaudynių, yra iraniečių kilmės norvegas. Tai šeštadienį patvirtino policijos pareigūnai.

Vyras buvo žinomas vidaus žvalgybos tarnyboms. Įtariamasis anksčiau buvo pažeidęs įstatymus dėl šaltojo ginklo – peilio – laikymo, narkotikų turėjimo, spaudos konferencijoje pranešė policijos atstovai.

„Mūsų bendru vertinimu, yra pagrindo manyti, kad jis (įtariamasis, – jarmo.net) siekė pasėti didžiulę baimę tarp gyventojų“, – kalbėjo policijos atstovas Christianas Hatlo.

Jis pareiškė, kad tyrėjai vertina ir užpuoliko psichinę sveikatos būklę. 

Kol kas įtariamojo tapatybė nėra įvardijama. 

Taip pat skaitykite:

Per išpuolį Oslo centre 2 žmonės žuvo, dar 21 buvo sužeisti ir išgabenti į gydymo įstaigas po pasipylusios šūvių serijos. Teroro aktas pradėtas 1 val. 14 min. vietos laiku, o pareigūnai įtariamąjį sulaikė 1 val. 19 min. 

Nusitaikyta į LGBTQ+ klubą „London Pub“, džiazo klubą „Herr Nilsen“ ir dar vieną vietą.

Šeštadienį turėjusios įvykti LGBTQ+ eitynės Osle – atšauktos. Norvegijos sostinėje budi sustiprintos policijos pajėgos. 

Teisėsauga jau anksčiau pranešė vertinanti išpuolį kaip teroro aktą. Daugiau apie tai skaitykite šioje publikacijoje: „Teroras Osle: prie LGBTQ+ klubo po kruvinų šaudynių 2 žmonės – nužudyti

Parengta pagal BBC ir alarabiya.net informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni