Nusivylusi abortus uždraudžiančiu sprendimu, prie JAV Aukščiausiojo Teismo susirinko minia, išsirikiavo ir riaušių policija

Penktadienį prie JAV Aukščiausiojo Teismo susirinko mitinguotojai, skanduojantys šūkius prieš 5 teisėjų paskelbtą sprendimą panaikinti moterų teisę nutraukti nėštumą. Prie teismo rūmų pasirodė ir riaušių policija.

Riaušių policija rikiuojasi prie Aukščiausiojo Teismo | Stop kadras 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Penktadienį Jungtinių Valstijų Aukščiausiasis Teismas paskelbė pasipiktinimo bangą sukėlusį sprendimą – panaikino konstitucinę moterų teisę, nuo 1973 metų galiojusią šalyje, nutraukti nėštumą. 

Po žinios apie teismo paskelbtą dokumentą dešimtys Atstovų Rūmų demokratų išžygiavo nuo Kapitolijaus rytinės aikštės ir pasiekė Aukščiausiąjį Teismą, praneša washingtonpost.com 

Protestuodami jie laikė plakatus ir reikalavo užtikrinti moterų teisę į reprodukcinę sveikatą. Atstovų rūmų nariai susitiko su priešiška stovykla – žmonėmis, kurie pasisakė prieš abortus bei svaidė politikams necenzūrinius įžeidinėjimus. 


Prie Aukščiausiojo Teismo išsirikiavo šalmais ir skydais prisidengę bei lazdomis ginkluoti pareigūnai. Taip imamasi atsargumo priemonių, jeigu prie teismo pastato staiga kiltų smurtiniai neramumai.


Susirinkusiųjų skaičius išaugo iki kelių šimtų. Be to, prie teismo atvyko ir abortų šalininkai. Įtampa tarp demonstrantų išaugo, skelbia „The Washington Post“.

 

Jarmo.net primena, kad po penktadienį JAV Aukščiausiojo Teismo priimto sprendimo kiekviena valstija atskirai galės nuspręsti, ar užtikrinti, ar uždrausti moterų galimybes nutraukti nėštumus. Ši reprodukcinė teisė nebebus saugoma visos šalies mastu. Tikėtina, kad maždaug pusė iš 50-ties valstijų imsis abortų ribojimų. Toks moterų teisių pažeidimas sukėlė didelį pasipiktinimą visoje šalyje, Aukščiausiojo Teismo sprendimą pasmerkė ir JAV Prezidentas Joe Bidenas, kuris pareiškė, jog teisėjai grąžino šalį 150 metų atgal, kai Jungtinėse Valstijose dar galiojo abortus kriminalizuojantys įstatymai. Plačiau apie tai skaitykite šioje publikacijoje: „JAV Aukščiausiasis Teismas panaikino moterų konstitucinę teisę į abortus, ant plauko pakibo ir tos pačios lyties porų santuokos“.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni