Opozicijos reikalavimų daugėja: „valstiečiai“ grasina negrįžti į posėdžius, jeigu civilinė sąjunga liks Seimo darbotvarkėje

Seimo darbas vis dar paralyžiuotas – opozicija, regis, nesirengia grįžti į plenarinių posėdžių salę su valdančiaisiais toliau tęsti darbo. Aiškaus plano, kaip išspręsti šią politinę krizę, nei valdantieji, nei opozicija taip pat neturi. Tačiau opozicijos reikalavimų sąrašas valdantiesiems ir toliau ilgėja. Tarp protestuojančiųjų – ir „valstiečiai“, kurios lyderis Ramūnas Karbauskis tikina, kad nors partija dar galėtų į nepavykusią Žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko interpeliaciją pažiūrėti pro pirštus, bet esą  posėdžiauti su valdančiaisiais negrįš, jei Seimo darbotvarkėje liks Civilinės sąjungos įstatymas, kuris, jį priėmus, reglamentuotų tos pačios lyties porų santykius. 

Ramūnas Karbauskis | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Konfliktas tarp valdančiųjų ir opozicijos kilo po to, kai žlugo opozicijos planas iš pareigų išversti K. Navicką. Valdantieji, siekdami jį išsaugoti poste, birželio 8-ąją, trečiadienį, surengė nenumatytą posėdį, kuriame pritarė ministro atsakymams, todėl šis toliau vadovauja Žemės ūkio ministerijai. 

Opozicija nusprendė nebeposėdžiauti su valdančiaisiais ir išėjo į kitą – Kovo 11-osios – salę. Be to, opozicijos atstovų pastangomis nepavyksta patvirtinti ir plenarinių posėdžių darbotvarkių, tad įstatymų leidyba sustojo. 

Opozicija pateikė valdantiesiems pageidavimų sąrašą. Jame – reikalavimai Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen pasitikrinti pasitikėjimą, pradėti diskusijas dėl infliacijos valdymo labiau nuo jos kenčiantiems gyventojams, kurui taikomo akcizo mažinimo, elektros tiekėjų pasirinkimo.

Opozicinės Seimo demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis prieš kurį laiką dar aiškino, kad iš valdančiųjų nėra reikalaujama išbraukti klausimų, susijusių su gegužės 26-ąją pateiktu Civilinės sąjungos projektu. 

Regis, dabar situacija jau pasikeitė. 

Portalas lrt.lt šeštadienį pranešė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R. Karbauskis pareiškė, jog  „valstiečiai“ negrįžta į plenarinių posėdžių salę ir dėl „vertybinių įstatymų“. 

„Mes protestuojame ne tik dėl to, kaip buvo pasielgta dėl žemės ūkio ministro interpeliacijos, čia dar toks dalykas, kurį galima perlipti. Mūsų protestas skiriasi nuo kitų opozicinių partijų, nes mes keliame klausimus dėl vertybinių įstatymų.

Jeigu valdančioji dauguma mano, kad galima nesvarstyti narkotikų dekriminalizavimo, civilinės sąjungos ir pan., tada mes tikrai pasiruošę esame grįžti ir priimti tai, ką priimti yra būtina. LVŽS neturi principinių prieštaravimų, kad reikia padaryti tai, kas būtina“, – taip portalui lrt.lt komentavo R. Karbauskis.

Taip pat skaitykite:

Antradienį Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė atkreipė dėmesį, kad kaupiasi eilės klausimų, kurių parlamentas nebesprendžia.

„Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete savo eilės laukia jau 81 vienas neapsvarstytas projektas. Tarp šių projektų ir Civilinės sąjungos įstatymas (CSĮ).

Komitetas dar net neapsisprendė, ar kreiptis į Vyriausybę išvados dėl CSĮ projekto. Net nekalbu apie įstatymo klausymus ir svarstymą iš esmės.

Kaip jums toks Parlamento darbas?“ – savo „Facebook“ paskyroje retoriškai klausė ji ir pareiškė, kad jau pats „laikas pradėti dirbti“

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni