Simonas Bartulis. Nausėda spjovė mums į veidą. Kad būtų „mažiau priešpriešos visuomenėje“

Lygiai prieš metus Nausėda sukritikavo Partnerystės įstatymą, nes jame buvo saugomi santykiai, paremti atsakomybe, emociniu prieraišumu, pagarba. Atsižvelgiant į Nausėdos veto tikimybę, tai buvo išimta.

Gitanas Nausėda | lrs.lt nuotr.


Simonas Bartulis

žmogaus teisių apžvalgininkas

Nesupratau tuomet ir nesuprantu dabar, kam ta formuluotė galėjo kenkti. Bet Prezidentas nenorėjo, kad tokie žmonės kaip aš būtų pripažinti teisiškai galintys tokius santykius plėtoti.
 
Padarius šį kompromisą specialiai Nausėdos labui jis mums dar labiau spjovė į veidą paremdamas Saudargo santykių UABizacijos įstatymą, tinkantį ir broliams, ir sesėms, ir kunigams. Šis įstatymas yra visiška teisinė betvarkė, kuris nepripažįsta daugelio teisių ir pareigų.
 
Po šių nusileidimų mums sako: atiduokite mums viską, būkite antrarūšiai visomis prasmėmis, nes jūs – ne dauguma. Jau pernai rašiau įtardamas, kad iš mūsų nenori kompromiso, o siekia visiškos kapituliacijos.
 
Visad maniau, kad įstatymai yra skirti problemoms spręsti, o ne įbaugintiems žmonėms raminti. Nuraminti gali mama, hobis ar net šalies vadovas, kuris pasako: LGBTQ+ šeimos yra mūsų draugai ir piliečiai ir iš jūsų nieko  jie neatims. Tai yra Nausėdos darbas – sutelkti visuomenę. Tačiau jis telkia tik vieną dalį jos, mus nustumdamas po ratais. Nes taip lengviau.

Rubrikoje „Pozicija“ skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni