Penktadienį Šveicarijoje tuokiasi pirmosios tos pačios lyties poros

Nuo penktadienio Šveicarijoje gali susituokti ne tik heteroseksualios, bet ir tos pačios lyties poros. Dar praėjusių metų rugsėjį surengtame referendume dauguma šalies gyventojų pasisakė už santuokų lygybę numatančius įstatymus. 

Asociatyvi unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Anksčiau Šveicarijoje galiojusios teisinės nuostatos sudarė galimybę tos pačios lyties poroms įteisinti savo santykius registruojant civilines sąjungas, tačiau tai dar neužtikrino pilnavertės LGBTQ+ šeimų teisinės apsaugos.

Galiausiai Šveicarija tapo viena iš paskutiniųjų Vakarų Europos šalių, įteisinusių tos pačios lyties asmenų santuokas.

Prognozuojama, kad per ateinančias kelias savaites šimtai porų visoje šalyje jau anksčiau registruotą partnerystę pavers santuoka.

Vien liepos 1-ąją numatyta, kad susituoks 26-ios tos pačios lyties poros.

Įstatymo pakeitimai, žinoma, neapsiėjo be jų priešininkų kritikos. Šveicarijos krikščionys demokratai 2016 metais siekė surengti referendumą, kuriame ragino balsuoti už tai, kad santuoka būtų apibrėžta kaip „tvarus vyro ir moters gyvenimas“. Tačiau toks užmojis nepavyko.

Po to, kai 2020 metų gruodį šalies Nacionalinėje taryboje buvo priimta parlamento iniciatyva pripažinti tos pačios lyties asmenų santuokas, dešinioji Federalinė demokratų sąjunga pasinaudojo Šveicarijos įstatymo nuostata, leidžiančia skelbti kitą referendumą surinkus daugiau nei 50 tūkst. parašų. Bet praėjusiais metais surengtame referendume 61,4 proc. rinkėjų pasisakė už tos pačios lyties asmenų santuokas.

Parengta pagal washingtonblade.com ir euronews.com informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni