Iš Rusijos bėgančius piliečius valdžia gąsdina lesbietėmis, vegetarais ir juodaodžiais

Rusija savais metodais mėgina pažaboti kilusią migracijos krizę po to, kai šalyje buvo paskelbta mobilizacija. Propaganda išlieka pagrindine priemone paveikti nuo išsiuntimo į frontą bėgančių rusų mąstymą.

Rusai bėga iš šalies, siunčiančios juos kariauti Ukrainoje | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/Biz_Ukraine_Mag


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Nors pati Rusija siunčia savo gyventojus į mirtį apkasuose kariaujant beprasmį karą, rusai propagandistų gąsdinami, kas nutiks, jeigu jie besigelbėdami nuo patrankų mėsos likimo paliks gimtąją šalį. Piešiamas scenarijus, kad esą teks susidurti su LGBTQ+ šeimomis, taikstytis su vegetarų diktatu ir nuolat atsiprašinėti juodaodžių.

Prokremliškuose kanaluose publikuoti vaizdo įrašai, kuriuose vaizduojama, kaip vyras kartu su žmona bei vaiku skrenda lėktuvu, vykstančiu iš Rusijos į Jungtines Valstijas, kuriose šeima planuoja visam laikui apsigyventi. 

Vaizdo įraše matyti, kaip šeima pradeda bendrauti su viena iš keleivių, kuri pasako, jog Amerika – laisviausia pasaulyje šalis. „O jūs su vyru skrendate?“, – klausia rusė. „Taip, jis su manimi“, – atsako jam keleivė ir pristato savo mylimąją Emilę. 

Tuomet rusų šeimos nariai vienas su kitus susižvalgo, jų žvilgsniuose – nuostaba.

 
Kitame siužete matyti, kaip prie vyro priėjusi stiuardesė jo paprašo nebevalgyti mėsos, kadangi šalia sėdintiems keleiviams vegetarams tai nepatinka. Vyras atsako, kad neverčia kitų valgyti mėsos, bet stiuardesė rėžia: „Amerikoje mes laikomės demokratijos principų“. Tuomet palydovė paima lėkštę.

Trečiajame siužete matyti, kaip vyras stovi prie lėktuvo tualeto, o tuomet prieina juodaodis. Tarp jų kyla žodinis konfliktas, nes juodaodis nori patekti į tualetą be eilės. Tuomet kitas keleivis paaiškina: „Jį (juodaodį) reikia praleisti. Mes palauksime“. 

Šis vaizdo klipas pasirodė praėjus kelioms savaitėms po to, kai karą prieš Ukrainą pradėjęs Vladimiras Putinas rugsėjo 21-ąją paskelbė dalinę mobilizaciją siekdamas išsiųsti daugiau karių, kovosiančių prieš ukrainiečius. Pasirodžius pranešimams apie į frontą siunčiamus rusus, šimtai tūkstančių jų ėmė veržtis iš šalies. Oro uostuose, traukinių stotyse kilo tikras chaosas – laukimo sales užplūdo gausybė keleivių.

Nors tikslus rusų, mėginančių pabėgti iš Rusijos į kaimynines valstybes, skaičius išlieka nežinomas, tačiau Kazachtano vidaus reikalų ministras Maratas Achemthanovas portalui zakon.kz spalio 4-ąją teigė, kad per pastarąsias 2 savaites į šalį atvyko 200 tūkst. Rusijos piliečių, o 147 tūkst. – išvyko.  Pasienių punktuose – kilometrinės eilės į su Rusija besiribojančias valstybes, taikančias rusams bevizį režimą. Sakartvelas atvykėlių bangą pajuto kone iš karto. Pėsčiomis sieną pasiekę žmonės kalbėjo, kad praeidami pro automobilius matė juose šeimas, vykstančias iš Rusijos kartu su mažamečiais vaikais.

Parengta pagal newsweek.com
Naujesnė Senesni